Dibusz Dénes tudja, hogy mi a dolga, amikor a Fradi bajban van

Dibusz Dénes úgy érzi, már oldódik a Bajnokok Ligája-kudarc okozta görcs, de fölöslegesen nem fogadkozik az ír Shamrock Rovers elleni konferencialiga-selejtezőmérkőzés előtt. A Ferencváros csapatkapitánya várja a szurkolókat, de azokat is megérti, akiknek idő kell a csalódás megemésztésére. Dibusz úgy gondolja, Máté Csaba megbízott vezetőedzőként jól végzi a feladatát.

Magyar Nemzet
2023. 07. 27. 5:24
Dibusz Dénes, Ferencváros
Forrás: Origo/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelzésértékű, hogy a játékosok közül jelent meg a Ferencváros szerdai sajtótájékoztatóján a Shamrock Rovers elleni konferencialiga-selejtezőmérkőzés előtt. A csapatkapitány, akit mindenki elismer, kedvel és tisztel. Nyilván a nehéz helyzetben neki kell utat mutatnia.

Dibusz Dénes
 Dibusz Dénest is megviselte a BL-búcsú. Fotó: Havran Zoltán

– Mindenkit nagyon megviselt a múlt szerdai vereség. Az ilyen kudarcokon nem tudja az ember egyik napról a másikra túl tenni magát – vágott bele Dibusz, hozzátéve, hogy szerdától egészen vasárnapig nagyon görcsösen mozgott mindenki az edzéseken, ami a történtek után érthető. – Ahogy eltelt a három-négy nap, úgy éreztem, kezdünk talpra állni, az elmúlt két nap már határozottan úgy ment, ahogy kell. Voltak előremutató jelek, hogy kifelé jövünk a gödörből.

Remélem, hogy csütörtök teljesen más arcunkat mutatjuk majd, és ehhez az kell, hogy mindenki átérezze, milyen helyzetben van most a klub.

 

Dibusz azokra sem neheztel, akik nem lesznek velük

Dibusz beszélt a szurkolókról és Máté Csaba helyzetéről is.

– Aki ki fog látogatni, az velünk lesz, aki nem, az érthetően így fejezi majd ki a csalódottságát, de azért dolgozunk, hogy a bizalmukat visszaszerezzük, úgyhogy az a legfontosabb, hogy kiszolgáljuk és újra magunk mellé állítsuk a szurkolókat.

 

Dibusz Dénes 2014 januárja óta, tehát néhány hónap híján tíz éve a Fradi játékosa. Máté Csaba fél évvel még nála is korábban érkezett. Dibusz Ricardo Moniz menesztését még nem élte meg a klubnál, de a többi edzőváltást már igen, így van rátekintése arra, Máté Csaba hogyan teljesített többször is beugróként.

– Máté Csaba személyében olyan edző vette át a csapat irányítását, aki sokszor került már hasonló helyzetbe az elmúlt években és mindig jól megoldotta a feladatát – jelentette ki a csapatkapitány, hozzátéve, az edző érezte, türelmesnek kell lennie, a csapatnak idő kell arra, hogy újra összekapja magát. 

– Nem volt egyszerű a helyzete, mert egy óriási pofon után kell rendbe tennie a csapatot és a játékosok mentális és lelkivilágát, de ez az egy hét elegendő volt ahhoz, hogy tudjunk egy lépést tenni előre, ami a holnapi meccsen már meg is kell hogy mutatkozzon – fogalmazott Dibusz.

A Ferencváros csütörtökön 19 órától fogadja a Shamrock Roverst, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Konferencia-liga, a magyar csapatok programja

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések

17.00: Alashkert (örmény)–Debreceni VSC – tv: M4 Sport
19.00: Ferencváros–Shamrock Rovers (ír) – M4 Sport
19.00: Kecskemét–Riga FC (lett) – Duna World
21.00: Osijek (Eszék, horvát)–ZTE – Duna World

Borítókép: Dibusz Dénes bízik Máté Csabában (Fotó: Csudai Sándor/Origo)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.