Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Egy Szoboszlainak tett ígéret máris üres szólammá válhat Liverpoolban

Miután kiderült, hogy Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister a Liverpool együttesében folytatja a pályafutását, a klub hivatalos honlapján dicsérte az új szerzeményeket Fabinho, a csapat brazil válogatott középpályása. Azt is megígérte, hogy mindenben segíti a beilleszkedésben Szoboszlai Dominikékat, de ehelyett most nagyon úgy tűnik, hogy Fabinho távozik Angliából.

Magyar Nemzet
2023. 07. 15. 16:11
Szoboszlai Dominik Liverpool
Szoboszlai Dominik Liverpool Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem úgy tűnik, hogy nagy segítségre szorul a beilleszkedésben a Liverpool öltözőjében, hiszen ezen a szinten elsősorban a teljesítményével tudja elfogadtatni magát, arra pedig eddig nem lehet panasz: a csapat felkészülés kezdetén elvégzett szokásos laktáttesztjén az egyik legjobb eredményt érte el.

Fabinho ezt még nem tudhatta, hiszen még nem is találkozott Szoboszlaival és Mac Allisterrel, amikor egy hete az új fiúkról beszélt a Liverpool hivatalos honlapjának. – Eddig Szoboszlai és Mac Allister érkezett, akikkel még nem találkoztam, mert kaptak néhány nap extra pihenőt. Reméljük, hogy készen állnak majd a feladatra. Segíteni fogjuk őket a beilleszkedésben és abban, hogy a lehető leggyorsabban elsajátítsák a csapat filozófiáját – mondta néhány nappal ezelőtt Fabinho.

Azóta meglehetősen felgyorsultak az események, és nagyon úgy tűnik, hogy a brazilnak nem lesz esélye segíteni Szoboszlai beilleszkedését, mivel hamarosan elhagyhatja Liverpoolt. Fabinho is Szaúd-Arábiában köthet ki, az al-Ittihad vetette ki rá a hálóját, és hamar komollyá vált az érdeklődés. Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano információja szerint a Liverpoollal 2019-ben BL-győztes középpályás a személyes feltételekben már meg is egyezett az arab csapattal.

Sőt a tárgyalások már annyira előrehaladott állapotban vannak, hogy Fabinho el sem utazik a Liverpool előszezoni edzőtáborába, ahol jövő héten Németországban, a Karlsruhe elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozhat be a csapat mezében Szoboszlai.

A magyar középpályás beilleszkedése valószínűleg nem Fabinho segítőkészségén fog múlni Liverpoolban.

Kikkel utazik Szoboszlai a Liverpool edzőtáborába?

Az angol csapat 32 fős kerettel vág neki a németországi Baden-Württembergben sorra kerülő tíznapos edzőtábornak. Íme a Jürgen Klopp vezetőedző által összeállított keret: Joe Gomez, Ibrahima Konaté, Thiago Alcantara, Luis Díaz, Szoboszlai Dominik , Darwin Núnez, Alexis Mac Allister, Mohamed Szalah, Adrián, Cody Gakpo, Diogo Jota, Konsztantinosz Cimikasz, Andrew Robertson, Joël Matip, Stefan Bajcetic, Nat Phillips, Caoimhín Kelleher, Marcelo Pitaluga, Conor Bradley, Bobby Clark, Ben Doak, Melkamu Frauendorf, Vítezslav Jaros, Lewis Koumas, James McConnell, Fabian Mrozek, Jarell Quansah, Calum Scanlon.

Borítókép: Szoboszlai Dominik egy átalakulóban lévő Liverpoolba igazolt (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.