„Reméljük, hogy Szoboszlai készen áll” – megszólalt a Liverpool brazil sztárja

Honfitársától és jó barátjától, Roberto Firminótól búcsúznia kellett a Liverpool brazil védekező középpályásának, ám Fabinho már előre néz, és az új igazolásokról beszélt nagy reményekkel. Így Szoboszlai Dominik is szóba került, akivel Fabinho ugyan még nem találkozott személyesen, de tudja, hogy milyen képességekkel van megáldva, és megígérte, segíteni fogja őt a beilleszkedésben.

Magyar Nemzet
2023. 07. 10. 8:13
Szoboszlai Dominik Liverpool
Szoboszlai Dominik Liverpool Fotó: facebook.com/LiverpoolFC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átalakulóban van a Liverpool kerete, az elmúlt idény szenvedése, az angol bajnokságban elért, csalódást keltő ötödik helyezés után Jürgen Klopp új fejezetet nyit. Ennek jeleként távozott a csapattól Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner és Naby Keita. Ugyanakkor máris érkezett hetvenmillió euróért, a klubtörténet harmadik legdrágább igazolásaként és az argentin válogatottal tavaly világbajnok Alexis Mac Allister. Róluk is beszélt a Liverpool középpályájának motorja, Fabinho a klub honlapján.

775926820
Fabinho harciassága Szoboszlai Dominiknak is jól jöhet majd a Liverpool színeiben Fotó: Europress/AFP/Glyn Kirk

– Úgy gondolom, hogy három olyan középpályást veszettünk el, akik nagyon fontosak voltak a csapatnak az elmúlt öt vagy hat évben. Fontos, hogy jó játékosokat hoztunk a helyükre, mert szükségünk van rájuk – fogalmazott Fabinho, aki így folytatta:

– Ahogyan mi játszunk, amilyen intenzitással futballozunk, folyamatosan nemcsak három-négy, hanem akár hat játékosra is szükségünk van ezeken a posztokon. Szóval igen, nagyon jó, hogy ketten máris itt vannak velünk. Játszottunk már ellenük korábban, úgyhogy pontosan tudjuk, Szoboszlai és Mac Allister mennyire jó. Örülök, hogy csapattársak lettünk.

Fabinho 2018-ban 45 millió euróért igazolt a Liverpool csapatába a Monacótól, s azóta alapembere Jürgen Klopp együttesének, főszereplője volt a 2019-ben elért Bajnokok Ligája-győzelemnek és az egy évvel későbbi Premier League bajnoki címnek is. A nyári távozók egyben jó barátai is voltak, akikkel sok nagy csatát megvívott közösen.

– Ilyen a futball – reagált Fabinho. – Néha búcsúznunk kell nagyon jó barátoktól is. Most ez a helyzet Bobbyval is (Roberto Firmino beceneve – a szerk.), aki elment, és minden jót kívánok neki, a családjának egyaránt. Most már azokra a játékosokra kell figyelnünk, akik itt vannak velünk. Eddig Szoboszlai és Mac Allister érkezett, akikkel még nem találkoztam, mert kaptak néhány nap extra pihenőt. Reméljük, hogy készen állnak majd a feladatra. Segíteni fogjuk őket a beilleszkedésben és abban, hogy elsajátítsák a csapat filozófiáját a lehető leggyorsabban.

Mikor mutatkozhat be Szoboszlai a Liverpool színeiben?

A Liverpool július 8-án kezdte meg a nyári felkészülést, majd az első edzőmérkőzései az eddig Lipcsében futballozó Szoboszlai számára komfortosnak tekinthető német csapatok ellen lesznek: július 19-én a Karlsruhe, július 24-én a Greuther Fürth lesz az ellenfél.

Július végén a Liverpool Szingapúrba utazik edzőtáborba, ahol a Leicester City és a Bayern München ellen is pályára lép. Az első hivatalos mérkőzés augusztus 11-én, a Premier League első fordulójában vár a csapatra, ekkor a Liverpool az egyik nagy rivális, az elmúlt idényben ugyancsak alulteljesítő Chelsea otthonába látogat. Szoboszlai tehát rangadón mutatkozhat be tétmeccsen a Liverpool színeiben.

Borítókép: Szoboszlai Dominik érkezését a társak is örömmel fogadták (Fotó: facebook.com/LiverpoolFC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.