Horrorbalesetben hunyt el Spában a nagy tehetség holland pilóta + videó

Tragikus baleset történt ma a Formula–1-ből is jól ismert belga pályán, Spa-Francorschampsban. A Formula Regional Európa-bajnokság második futamán a 18 éves holland Dilano van’t Hoff egy ütközés következtében életét veszítette.

Magyar Nemzet
2023. 07. 01. 14:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula Regional Európa-bajnokság Spában a 24 órás sportautóverseny betétversenye. A tragédia a hétvége második futamán történt, egy biztonsági autós újraindítás után, esőben. A 18 éves Dilano van’t Hoff, az MP Motorsport pilótája az Eau Rouge kanyar után a dombtetőn megpördült, a mögötte érkező ír Adam Fitzgerald belecsapódott az autójába, és nem élte túl a balesetet.

A tragédia megázó felvétele a lelátóról:

Van’t Hoff 2021-ben kezdte a formulaautós karrierjét, és abban az évben megnyerte a spanyol F4-es bajnokságot.

„Megrendített bennünket az egyik legragyogóbb holland tehetség elveszítése, aki temérdek energiát hozott a csapatunkba a velünk töltött évek során. Dilano a családunk tagja volt azóta, hogy 2021-ben debütált az MP-vel” – olvasható az MP Motorsport Twitter-oldalán. 

A spái pálya ezen a szakaszona négy évvel ezelőtt is követelt már egy halálos áldozatot, akkor az F1-es nagydíj kísérősorozataként szereplő Formula–2-ben a 22 éves francia Anthoine Hubert vesztette életét egy balesetben.

Borítókép: Dilano van’t Hoff  (Forrás: Twitter/Ferrari News)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.