Merész ígéretet tett a világbajnok pólósok csapatkapitánya Fukuokában

Tíz év után először lett világbajnok a magyar férfi-vízilabdaválogatott, amely a fukuokai döntőben ötméterespárbajban győzte le Görögországot. Jansik Szilárd, a válogatott csapatkapitánya elárulta, hogy őt csak a szíve vitte előre a meccsen, mert a teste már nem bírta, aztán egy merész ígéretet is tett.

Szalay Attila (Fukuoka)
2023. 07. 29. 15:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jansik Szilárd a döntő előtt még arról beszélt, hogy szeretné a spanyolok elleni elődöntő végén mutatott erőt látni a válogatotton Görögország ellen az elejétől kezdve. Látszólag így kezdődött a meccs, hiszen az első negyed után 3-1-re vezettünk a vb-döntőben, a vége mégis 10-10 lett, majd ötméterespárbajban sikerült megszerezni a világbajnoki címet – 2013 óta először. Jansik elárulta a vegyes zónában, hogy a kétgólos előny ellenére a kezdést is nehezen élte meg belülről.

JANSIK Szilárd
Jansik Szilárd mindent kiadott magából a vb-n Fukuokában. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Leszívott minket a spanyol meccs, személy szerint engem nagyon, alig bírtam mozogni a vízben – fogalmazott Jansik. – Csak a szívem vitt előre, de a testem nem akart engedelmeskedni. A legelejétől ezt éreztem, elmentem a labdáért, elhoztam, és megtorpantam, hogy mi legyen, még kellene vízilabdázni is, és akkor még csak másodpercek teltek el a meccsből. Nagyon boldog vagyok, hogy tudtunk nyerni, mert nagyon csalódott lennék, ha nem lenne meg most az aranyérem.

Jansik tavaly gondolni sem bírt a vízilabdára

Felvetettük Jansiknak, hogy az ő pályafutásában voltak nagyon komoly mélypontok, amikor az is kétségessé vált, hogy egyáltalán folytathatja-e a vízilabdát. Szűkebben nézve pedig egy évvel ezelőtt is a padlón volt a csapattal együtt, amikor a budapesti vb-n mindössze a hetedik helyet szerezték meg, ami minden idők második legrosszabb magyar világbajnoki helyezése volt. Mindezek fényében mit jelent neki az aranyérem, ami ott lóg a nyakában? – kérdeztük.

– Voltak nagyon mély gondolataim – kezdte a válaszát Jansik. – Tavaly például, amikor a vb után elmentünk két-három hét szabadságra, a vízilabdára gondolni sem bírtam, mert akkora égésnek éltem meg a vb-t annyi ember előtt. De nagyon hamar fel tudtunk állni, egy megfiatalított csapattal döntőbe jutottunk az Eb-n, ahol sokan a legjobb négybe sem vártak minket, most meg itt vagyunk a világ tetején.

Ezután Jansik rátért az ígéretére: – Nem állunk meg, ez egy út, aminek nem értünk a végére a világbajnoki címmel. Edzünk tovább, készülünk tovább, hogy az olimpián is felálljunk a dobogó tetejére.

Tehát a budapesti mélypont és a jövő évi párizsi olimpia között Fukuoka csak egy köztes állomás.

Borítókép: Jansik Szilárd készítette az aranyszelfit (Fotó: Derencsényi István/World Aquatics)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.