Újdonsült világbajnokunk a párjának üzent az esküvőjük előtt Fukuokából

Világbajnok vízilabdázóink felszabadultan értékeltek a Görögország ellen ötméterespárbajban megnyert döntő után Fukuokában. A vb legjobb játékosának megválasztott Zalánki Gergő szerint a hőssé vált magyar kapus, Vogel Soma egy igazi „csaló kód”. Manhercz Krisztián most már a közelgő esküvőjével is elkezdhet foglalkozni, Vámos Márton pedig arról beszélt, hogy már a vb-cím miatt megérte Görögországba igazolnia tavaly.

Szalay Attila (Fukuoka)
2023. 07. 29. 16:50
MANHERCZ Krisztián
Vizes vb - Világbajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három-három góllal Manhercz Krisztián és voltak a magyar vízilabda-válogatott legeredményesebb játékosai a görögök elleni vb-döntő 10-10-re végződött rendes játékidejében. Majd bravúrjainak köszönhetően az ötméterespárbajt sikerült megnyerni, így tíz év után újra világbajnok lett a magyar csapat.

ZALÁNKI Gergõ
Zalánki Gergő lett a világbajnokság legjobb játékosa. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– A végére eléggé kinyúltam, úgyhogy örülök, hogy Soma ilyen sok ötöst megfogott, ő egy igazi „cheat code” (csaló kód) – viccelődött Zalánki a vegyes zónában. Őt választották meg a vb legjobb játékosának, de a csapat erejét hangsúlyozta: – Talán én lettem az MVP, de ez a győzelem a csapat érdeme, annak köszönhetjük, hogy végig képesek voltunk küdzeni egymásért. Pályafutásom legjobb idényén vagyok túl, klubszinten a Pro Reccóval is megnyertem mindent, ennél már csak az lehetne jobb, ha jövőre ugyanez összejönne, csak egy olimpiai arannyal. Nem hiszem, hogy másként felül lehetne múlni. 

A vb-arany zsebben, jöhet az esküvő

Manhercz Krisztián az egyenes kieséses szakaszban fontos gólokat lőtt, így nagy szerepe volt az aranyérem megszerzésében. – Elterveztük, hogy szeretnénk tizenkét hónapon belül világ-, Európa- és olimpiai bajnokok lenni, amiért még rengeteget kell dolgoznunk, de az első megvan, és olyan úton vagyunk, ami az esélyesek közé sorol minket – fogalmazott Manhercz, akinek augusztus 12-én lesz az esküvője.

– Ezúton is köszönöm Boginak, hogy az elmúlt egy hónapban az esküvőszervezés feladatait levette a vállamról – üzent haza széles mosollyal Manhercz. – Sokan kérdezték, hogy milyen lesz szeptembertől az élet külföldön, miután aláírtam a Marseille-hez, mire mindig azt feleltem, hogy addig még van egy világbajnokság és egy esküvő. Kronológiailag most az esküvővel szeretnék foglalkozni, és azzal, hogy életem párjával összeházasodhatok.

Már ezért megérte Görögországba igazolni

A görögök elleni vb-döntő különleges volt Vámos Mártonnak, egyrészt mert ő a legutóbb 2013-ban bajnok csapatnak is tagja, de legfőképpen azért, mert az Olympiakosz játékosaként klubbéli csapattársaival került szembe.

VÁMOS Márton; VARGA Dénes; MADARAS Norbert

Az immár kétszeres világbajnokok, Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és  az öröm pillanataiban
Fotó: Koszticsák Szilárd

– Próbáltam a többieknek mondani a meccs előtt, kit lehet mozgatni, kivel lehet bemenni második centerbe, vagy ki védekezik annyira jól, hogy ellene inkább vigyázzunk. Talán már csak ezért is megérte Görögországba szerződni, így ennyivel is hozzá tudtam járulni a győzelemhez. Ugyanakkor ez maximum csak egy fél százalék hozzáadott érték volt ahhoz a munkához, amit beleraktunk a tornába – jelentette ki Vámos.

Borítókép: Manhercz Krisztián önfeledten ünnepelt világbajnokként Fukuokában (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.