Steven Gerrard is kap egy herendi vázát Zalaegerszegen

Júliusban Schäfer András klubját, a Bajnokok Ligája főtáblájára jutó Union Berlint fogadja a Zete-fieszta keretein belül a Magyar Kupa idei győztese, a Zalaegerszeg. Utána a liverpooli ikon, Steven Gerrard csapata, az Al-Etiffaq lesz a ZTE vendége. Majd a horvát Eszék következik a sorban, végül szeptember 2-án a Ferencváros ellen zárul az egerszegi futball-láz. Végh Gábor tulajdonos és Sallói István klubigazgató áttekintette a ZTE közelmúltját, és felvázolta a jövőjét. Címszavakban: Konferencialiga-csoportkör, helyi kötődésű fiatalok, nemzetközi porond.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 10:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I kilencedik helyén végzett, Magyar-kupagyőztes ZTE július 15-én a Bundesliga negyedik helyén végzett, Bajnokok Ligája-induló Union Berlint fogadja a saját stadionjában a ZTE-Fieszta keretein belül. Öt napra rá a liverpooli legenda, az edzőként tevékenykedő, Steven Gerrard klubja, az Al-Etiffaq vendégeskedik Egerszegen, majd a Konferencialiga második selejtező körében a horvát Eszék lesz a ZTE ellenfele, végül a Ferencváros elleni szeptember 2-i bajnoki mérkőzéssel zárul a csodálatos, eseményekben gazdag sorozat.  

Sallói István (balra) és Végh Gábor tulajdonos és a híres herendi váza

Sallói István, a klub sportigazgatója büszkén tekint az egerszegi pályafutására. – Nagy büszkeség itt lenni a klubnál, amelyik eljutott a nemzetközi porondra. A ZTE a jövő klubja, ez igaz a játékosokra, edzőkre. Boér Gábor erre a legjobb példa, aki fiatalon érkezett, de korábban az eredmények miatt meg kellett válnunk tőle. Ő Lendvára, a testvércsapatunkhoz távozott, de a kupadöntő előtt visszatért, és most újra sikeres nálunk. Komoly szakmai döntés a kapus poszton következett be, a fiatal szabály miatt szerettünk volna neki lehetőséget adni. Senkó Zsombor nálunk folytatja. 

A jövőben azt szeretnénk, hogy nálunk futhassák be a karriert a fiatalok azt a karriert, amire ők predesztináltak. A kupadöntő volt a csúcs, két fiatal lőtte ki a nemzetközi porondra a csapatot. A következő szezonban az 1-5. hely, és a nemzetközi porondon való indulás az elnök úr célja. Idén, 13 év után újra nemzetközi kupában indulhatunk.

A következő szezonban is lesznek fiatalok, ő közel van ahhoz, hogy az NB I-ben kezdőjátékos legyen. Az ő édesapja a ZTE-vel lett bajnok az NB I-ben. A szurkolóknak szükségük van helyi hősökre – magyarázta Sallói.

A sportigazgató hangsúlyozta, hogy fiatal, motivált csapat formálódott. A tavaly a Milan elleni meccs után a Schäfer Andrást és a korábbi fradista Aissa Laidunit foglalkoztató Union Berlint fogadni hatalmas élmény. Szeretnénk tényezők lenni a város kulturális életében – húzta alá a sportigazgató.

Végh Gábor tulajdonos hozzátette, hogy tavaly az AC Milan – azóta menesztett – sportigazgatója, Paolo Maldini is kapott Egerszegen egy a jeles mérkőzés dátumával díszített herendi vázát. Idén Steven Gerrard is hasonló értékes vázát kap majd az egerszegi vendéglátóiról.

A szeptember 2-vel záruló időszakban, aminek a végén a Fradit fogadjuk, lezárjuk a sorozatot. Ebben az időszakban az Union Berlin, az Al-Etiffaq, az Eszék és a Ferencváros elleni mérkőzés idején Magyarország futballfővárosává válunk – folytatta Sallói.

Végh Gábor kilenc éve kezdte a szerepvállalást Egerszegen, és azóta óriási utat tett meg az együttes.– Valahol az NB II tizedik hely környékén állt a csapat, romos stadionunk volt, hónapok óta nem kaptak fizetést a játékosok. Több mint 300 millió forintos tartozása volt az egyesületnek. S ha innen közelítünk, büszkék vagyunk arra, ahol most tartunk. Az volt az egyik célunk, hogy egyszer nemzetközi kupamérkőzést játszunk, és ez a Magyar Kupa megnyerésével teljesült. Ehhez rengeteget kell dolgozni, hogy fejlődhessünk. Infrastrukturálisan egyre jobb helyzetben vagyunk, a mieink az egyik legrégibb, de az egyik legszebb stadion. Az első Orbán-kormény idején egymilliárd forintból épült a stadion, ennek a fejlesztése további egymilliárdból történt.

Villámgyorsan sikerült a világításfelújítás. A sajtó munkatársainak kellett helyet kialakítani, hogy megfeleljen a nemzetközi előírásoknak – mondta Végh Gábor.
Végh merész tervekkel várja a következő szezont. – A Konferencialigában a csoportkör a célunk,  a bajnokságban az 1–6. hely a célunk. Én hiszem, hogy magyar fiatalokkal is el lehet érni kiemelkedő eredményeket, és abban bízom, hogy lesznek válogatott játékosaink – tette hozzá a tulajdonos.

Borítókép: Végh Gábor (tulajdonos) és Sallói István (sportigazgató) és a herendi váza (Fotó: Magyar Nemzet)

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.