Boér Gábor a győztes döntő után: Nem szerencsés a helyzetem

A Zalaegerszeg nyerte a Magyar Kupa 2022/23-as kiadását, miután a döntőben hosszabbítás után 2-0-re nyert a Budafok ellen. A ZTE vezetőedzője, Boér Gábor elismerte, hogy csapata görcsösen kezdte a döntőt, viszont kiemelte játékosai küzdőszellemet. A zalaiak az ünneplés közepette sem felejtették el, hogy maradt még fontos feladatuk erre a szezonra.

2023. 05. 04. 4:50
Zalaegerszeg Magyar Kupa
Fotó: Origó/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zalaegerszeg története során először nyerte meg a labdarúgó Magyar Kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 2-0-ra győzött a másodosztályú Budafok ellen. A ZTE vezetőedzője, Boér Gábor egészen váratlanul került abba a helyzetbe, hogy kupadöntőben dolgozhatott, hiszen mindössze a Magyar Kupa fináléja előtti héten vette át a csapatot Ricardo Moniztól. Ráadásul kiváló esélynek tűnt a győzelemre, hogy NB II-es rivális várt a zalaiakra a döntőben, azt azonban Boér is elismerte, hogy a kötelezőnek tekintett győzelemre nem reagált jól a csapata.

Boér Gábor ZTE
Boér Gábor és játékosai ünnepelhettek, egy darabig… (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

– Sajnos rástresszeltünk a mérkőzésre, az első félidőben nagyon nem találtuk a játékunkat. Kicsit olyan volt, mintha önbizalomhiányban szenvedtek volna a játékosok, nem mertünk futballozni, görcsösek voltunk. A küzdőszellemünknek és a szurkolóinknak köszönhetően átvészeltük a nehezebb időszakokat. Volt egy kis szerencsénk, de tettünk is érte – értékelte a győztes döntőt Boér Gábor.

Bár a Zalaegerszeg vezetőedzője játékban többet várt csapatától, az óvatos kezdés tudatos döntés eredménye volt.

– A Budafok az előző mérkőzéseken a magasabb osztályú ellenfeleivel szemben rendre átmenetekből, gyorsan végigvitt akciókból szerzett gólokat, ezt mi el akartuk kerülni, ezért játszottunk három belső védővel. A stabilitás meg is volt, hiszen nem kaptunk gólt. Nagyon éles, motivált volt az ellenfél, ez nem is lepett meg minket, hiszen Mátyus Jánosról köztudott, mennyire fel tudja tüzelni a csapatát. Le a kalappal a Budafok előtt, az egész menetelése okán is, ezen az estén ők is győztesek.

Boér Gábor jó cseréi és hálátlan feladata

A nemrég kinevezett zalaegerszegi vezetőedző változtatásai beváltak: a két gólszerző, Németh Dániel és Szalay Szabolcs egyaránt csereként lépett pályára a döntőn.

– Eduvie Ikoba nem tudta megtartani a labdákat, és a várhatóan fáradó védelemmel szemben mozgékonyabb csatárt akartunk a pályán – indokolta a döntő legjobbjának választott Németh Dániel félidei beállítását Boér. – A hajrában sem készültem a tizenegyesekre, bíztunk abban, hogy fel tudjuk őrölni a Budafokot, hiszen már a második félidőben is látszott, a hosszabbításban pedig még inkább, hogy fizikálisan a mi csapatunk van jobb állapotban.

A kupagyőzelem és a nemzetközi indulás bebiztosítása ellenére a ZTE számára még nem ért véget a szezon, a csapatnak még szüksége van néhány pontra az NB I-ben, négy fordulóval a zárás előtt öt egység az előnye a kieső helyen álló Honvéd előtt.

– Biztosan lesz egy kis ünneplés, ahogy az is biztos, hogy pénteken lesz edzés, hiszen vasárnap nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Puskás Akadémia ellen, a bajnokságban még ott van a nyakunkon a kés. Ilyenkor nem szerencsés a helyzetem, nekem kell majd kiadni a parancsot, hogy meddig lehetett ünnepelni, s bármilyen nehéz is lesz, vissza kell húzni a csapatot a földre, hogy a lehető leggyorsabban stabilizáljuk a helyzetünket.

Boér Gábor elődjének is köszönetet mondott a ZTE kapusa

Ha Boér nem is készült a tizenegyespárbajra, kapusa, Demjén Patrik nem tehette meg ugyanezt. A által már a magyar válogatott keretbe is meghívott hálóőr mégsem bánta, hogy végül nem neki kellett hőssé válnia. Demjén a múlt héten menesztett edző, Ricardo Moniz munkájáról sem feledkezett meg.

– Nyilván készültem fejben a tizenegyesekre, tudtam, hogy ott szerepet kell majd vállalnom, de ez így sokkal jobb befejezés volt. Óriási megkönnyebbülést jelentett az első gól, a végsőkig küzdöttünk a sikerért. Köszönjük mindenkinek, aki szerepet játszott ebben a sikerben, az előző edző nélkül ez nem sikerülhetett volna, de benne van ebben az egész közösség, a város és a klub minden dolgozója. Meg kell ünnepelni ezt a győzelmet, át kell érezni, hogy mit értünk el, de azért észben kell tartani, hogy vasárnap megint fontos találkozónk van. Benn szeretnénk maradni az NB I-ben, ha azt elérjük, akkor elmondhatjuk, hogy kimaxoltuk a szezont – fogalmazott Demjén Patrik.
 

Borítókép: A kupagyőztes Zalaegerszeg (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.