Szalai Attila nem igazolt még Berlinbe, pályára lépett a Fenerbahcében

Fordulat következett be Szalai Attila átigazolásának ügyében. Bár már nyilvánvalónak tűnt, hogy a magyar válogatott védője aláír az Union Berlin csapatához, tegnap pályára lépett a Fenerbahce színeiben felkészülési mérkőzésen, ami ellentmond ennek. A legfrissebb hírek szerint a török klub elnöke még nem adta áldását az átigazolásra.

Magyar Nemzet
2023. 07. 10. 10:41
Fenerbahce v Trabzonspor - Turkish Super Lig
ISTANBUL, TURKIYE - MAY 18: Attila Szalai (L) and Irfan Can Egribayat (70) of Fenerbahce celebrate during the Turkish Super Lig week 34 football match between Fenerbahce and Trabzonspor at Ulker Stadium in Istanbul, Turkiye on May 18, 2023. Oguz Yeter / Anadolu Agency (Photo by Oguz Yeter / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: AFP/Anadolu Agency
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a Nemzeti Sport értesülése szerint az Union Berlin csapatában folytatja a pályafutását. A 25 éves védő így a török Fenerbahcéból a Bundesliga legutóbbi idényében negyedik helyezett, tehát Bajnokok Ligája-induló német klubhoz kerülhetne, amelyben csapattársa lehetne. Sőt az Union állítólag klubrekordot jelentő 14 millió eurót fizetne érte.

Az egész azonban egy csapásra megkérdőjeleződött azzal, hogy Szalai vasárnap pályára lépett a Fenerbahce felkészülési mérkőzésén a Zenit Szentpétervár ellen. Az Oroszországban lejátszott mérkőzés 0-0-val zárult, a magyar védő pedig a 71. percben lépett pályára az isztambuli együttesben.

Ezzel az tehát már kizárható, hogy az üzlet megkötetett az átigazolásról, és már csak az Union bejelentésére kell várni Szalai érkezését illetően. Ettől függetlenül valóban folyhatnak a tárgyalások a két klub között az átigazolásról, de ha Szalai még játszott a Fenerben, abból arra lehet következtetni, hogy a megállapodás még odébb van, hiszen egy küszöbön álló üzletet nem szokás kockáztatni azzal, hogy az érintett játékos esetleg megsérül egy felkészülési meccsen.

A legfrissebb hírek szerint a Fenerbahce elnöke még nem adta áldását az üzletre, márpedig Szalai szerződése 2025-ig érvényes a török klubbal, és jelenleg is az első csapattal készül a következő idényre.

Nemrég írtunk róla, hogy Szalai korábbi isztambuli védőtársa, a dél-koreai Kim Min Dzse tavaly nyáron a Napoliba igazolt, amellyel a Serie A egyik legjobb védőjeként olasz bajnok lett, hamarosan pedig a Bayern München jelentheti be az érkezését. Eközben Szalai évek óta slágertéma az átigazolási hírekben, olyan csapatokkal is összeboronálták már, mint a Chelsea, de még mindig a Fenerbahce játékosa.

Remélhetőleg már nem sokáig, és az Union tényleg bejelenti a szerződtetését a következő napokban.

Borítókép: Szalai Attila továbbra is a Fenerbahce mezében (Fotó: AFP/Anadolu Agency)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.