Titkos üzenet került Varga Dénes köpenyébe, jön a horvátok elleni vb-rangadó

A magyar férfi-vízilabdaválogatott és legerősebb csoportellenfele, Horvátország is a papírformának megfelelő sokgólos győzelemmel kezdte a fukuokai vizes világbajnokságot, így magyar idő szerint szerdán hajnalban az egymás elleni rangadón dönthetnek a közvetlen negyeddöntőbe jutást érő első helyről. A kilencedik vb-jén szereplő Varga Dénes titkos üzenetet kapott a feleségétől, s a felfokozott érzelmi állapota jól jöhet a fontos pillanatokban a horvátok ellen is.

2023. 07. 18. 18:00
ZALÁNKI Gergõ
Vizes vb - Vízilabda Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyos szempontból az utolsó mohikán a magyar vízilabdában, mostanra ő maradt az egyedüli aktív vízilabdázó az olimpiai bajnokaink közül. A 36 éves klasszis ott volt a legutóbb tíz évvel ezelőtt, 2013-ban világbajnok válogatottban is, ebben a tekintetben is majdnem egyedül van a jelenlegi keretben, csupán Vámos Mártonnak van még vb-aranya.

VARGA Dénes
Varga Dénes tíz év után lehetne újra világbajnok. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– A feleségem rejtett valamit a köpenyem zsebébe, amit a japánok elleni meccs előtt találtam meg, s ez már eleve egy érzelmi extra volt, amivel ez a vb elindult – árulta el a Waterpolo Facebook-oldalán Varga Dénes, aki a kilencedik világbajnokságán szerepel, magyar rekorderként. – Azon kaptam magam, hogy ha elmentem fogkrémet venni vagy bárhova, akkor is büszkén viseltem a magyar válogatott pólót. Ha minden jól megy, bennem van még egy tizedik vb is, és jó lenne javítani az aranyérmek arányán.

Fukuoka előtt az a bizonyos arány nyolcból egy volt Varga Dénesnek, Japánba azonban egyértelműen a győzelemért utazott el a csapat, és ezen az úton nagyon fontos állomás a horvátok elleni csata. Ezen múlik, hogy az elődöntőig mennyire rögös úton kell továbbhaladnunk.

A mienk 16-8-ra verték az első csoportmeccsen a házigazda Japánt, Horvátország 24-5-re Argentínát. A gólkülönbségnek nincs jelentősége, nincsen döntetlen, így a magyar–horvát rangadónak mindenképp lesz egy győztese, amely bizonyosan megszerzi az első helyet. Az pedig egyből negyeddöntőbe jutást ér, ahol a papírforma szerint a verhető Egyesült Államok lehet majd az ellenfél a legjobb négy közé jutásért.

Ez a könnyebb út, viszont aki a második helyen végez a csoportban, az már a negyeddöntőért zajló pluszmeccsen megszenvedhet, hiszen a spanyol, szerb, montenegrói hármasból az egyik jön majd vele szembe. Tehát a csoportból való továbbjutás nem, de annál sokkal több múlik a Horvátország elleni meccsen.

Tavaly az Eb-n ők nyertek, a tavasszal már mi

Fájó emlék, hogy tavaly 10-9-re kikaptunk a horvátoktól a spliti Európa-bajnoki döntőben, de akkor éppen Varga és Vámos sem volt a keret tagja. Ennél frissebb és szebb élmény, hogy márciusban a világkupa zágrábi selejtezőjében 13-10-re legyőztük őket a hétgólos vezérletével. Most pedig a horvátok egyik legjobbja, Loren Fatovic ujjtörés miatt nincs is kint a vb-n.

szövetségi kapitány mindig azt hangsúlyozza, hogy a védekezés a siker alapja, a horvátok ellen pedig ez hatványozottan igaz lesz, hiszen a világ egyik legjobb centerét, Josip Vrlicet ki kell kapcsolni a játékból. Jansik Szilárd csapatkapitány is azt mantrázta, hogy a csoportrangadón stabilabb védekezésre lesz szükség, mint amit a Japán elleni első meccsen bemutatott a válogatott. – Nyolc gólt kaptunk, ez a maximum, ami belefér a horvátok ellen is – jelentette ki.

Vizes vb, Fukuoka, férfi-vízilabdatorna, csoportkör, 2. forduló, szerda (magyar idő szerint):    

A csoport:
Görögország–Kazahsztán 10.30
Egyesült Államok–Ausztrália 13.30
B csoport:
Olaszország–Kanada 2.00
Kína–Franciaország 3.30
C csoport:
Horvátország–Magyarország 5.00
Japán–Argentína 12.00
D csoport:
Spanyolország–Montenegró 6.30
Dél-afrikai Köztársaság–Szerbia 9.00

Borítókép: Zalánki Gergő volt a meccs legjobbja a japánok elleni vb-nyitányon, s legutóbb a horvátok kapuját is megszórta (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.