A Real Madrid korábbi lecsúszott sztárja lenne az új James Bond

Regényes élete van Royston Drenthének, aki a pályafutása alatt a Real Madrid mezében lépett pályára a legtöbbször. A holland szélsőt nagy tehetségként szerződtette a spanyol sztárcsapat 2007-ben, de José Mourinho érkezése után karrierje leszállóágba került. Drenthe futballistaként a süllyesztőben kötött ki, azóta rapperként próbált érvényesülni, újabban pedig színészként. Sőt, a Real Madrid korábbi sztárja James Bond szerepére is bejelentkezett.

Magyar Nemzet
2023. 08. 04. 11:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor 2007-ben a Real Madrid 14 millió euróért megvette a Feyenoordtól Royston Drenthét, a holland szélső a nemzetközi futball egyik legnagyobb tehetségének számított. Azon a nyáron megnyerte az U21-es Európa-bajnokságot hazája korosztályos válogatottjával, ráadásul őt választották meg a torna legjobb játékosának. Az egyszeres felnőttválogatott Drenthe ma már 36 éves, és még mindig játszik, a holland harmadosztályban szerepel, a Kozakken Boysban. Igazából azonban már színészként próbálna érvényesülni, amit olyan komolyan vesz, hogy James Bond szerepére is pályázna.

– Tudom, hogy Daniel Craig hamarosan elhagyja James Bond szerepét. Ez lehetne a következő munkám? Szerintem egy kicsit még fejlesztenem kellene az angolomat hozzá – nyilatkozta félig-meddig viccesen Drenthe, akit a spanyol Marca idézett. A lap szerint Drenthe a világ leghíresebb titkosügynökének szerepéért olyan színészekkel versenyezne, mint Damson Idris, Aaron Taylor-Johnson, Rege-Jean Page, Idris Elba, Henry Cavill vagy James Norton.

Drenthe már debütált is színészként

Hogy nem teljesen viccről van szó, azt jelzi, hogy Drenthe már túl van a színészi debütáláson, egy gengszert alakított a Mocro Maffia című holland filmben. – Sokat tettem a rappkarrieremért, de azt csak ki akartam próbálni, soha nem vettem igazán komolyan. Mindig azt mondogattam anyámnak, hogy egyszer színész leszek, amit nagyon komolyan veszek. A futball mellett ez volt a másik nagy álmom – fogalmazott Drenthe.

A holland játékos a Realban 65 meccsen játszott, 2008-ban spanyol bajnok volt, ám José Mourinho 2010-es érkezése után nem osztottak neki lapot, a portugál edző kölcsönadta a Hérculesnek, és onnantól Drenthe megindult a lejtőn. – A problémáim Mourinhóval kezdődtek, miatta hagytam el a Realt. Az átigazolási piac zárónapján hívott fel, és közölte, hogy mennem kell. Kevesebb mint 24 órám volt csapatot találni – mondta erről a holland, aki szerint a vezetőség Marcelót favorizálta vele szemben.

Drenthe a Hérculesben állítása szerint nem kapott fizetést, ezért nem járt edzésre, utána pedig csapatról csapatra vándorolt, megjárta Oroszországot, ahol a Vlagyikavkazban Priskin Tamás csapattársa is volt, aztán játszott Törökországban is, mígnem a profi pályafutása 2019 környékén teljesen megfeneklett.

Az apját megölték, a Real Madridban sok volt a kísértés

Súlyos történetek keretezik Drenthe életét: – Apámat megölték, amikor hároméves voltam. Meggyilkolták az utcán. Anyám jó ideig eltitkolta előlem, hogy megvédjen – árulta el a Rotterdamban felnövő játékos, akinek a nehézségeivel csak kevesen voltak tisztában.

Állítása szerint a Barcelonának is nemet mondott a Real Madrid kedvéért, és Spanyolországban belevetette magát az éjszakai életbe, egy este két nő fejenként ezer eurót követelt tőle az együtt töltött időért. – Fogalmam sem volt, hogy fizetni kell – bizonygatta Drenthe. – Madrid nagyon szép város, sok étteremmel, sok bulival, nagyon csinos lányokkal… Fiatal Real-játékosként sok a kísértés.

Drenthe 2020 decemberében csődbe ment, az ítéletet a bredai bíróság mondta ki hivatalosan. A holland labdarúgó korábban kijelentette, hogy 3,2 millió fontot (csaknem 1,3 milliárd forintot) veszített azzal, hogy a biztatóan indult karrierje érdemi része idő előtt véget ért. A Real Madridban 2007-es érkezése után három idényt töltött el, és az első kettőben még 18, illetve 20 bajnokin pályára lépett, ám az utolsóban, talán éppen a sokat fejlődött Marcelo miatt, már csak nyolcszor játszott a La Ligában.

Borítókép: Royston Drenthe, a volt Real Madrid-sztár James Bond lenne (Fotó: AFP/Pierre-Philippe Marcou)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.