Atlétikai vb: borult a terv, csúszik az első verseny rajtja

Szombaton 8.50-kor kezdődött volna a férfiak 20 km-es gyaloglásával a budapesti atlétikai világbajnokság. A közelgő vihar miatt azonban két órával csúsztatták a rajtot.

2023. 08. 19. 9:00
20230819 Budapest Atlétika VB Hősök tere vihar Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az atlétika vb időrendjébe máris beleszólt az időjárás. A közelgő vihar miatt egyelőre két órával halasztották az elsőnek tervezett versenyszám, a férfi 20 kilométeres gyaloglás rajtját. A Hősök terén valóban veszedelmesnek látszó felhők gyülekeznek.

Esőben meg lehetne rendezni a gyaloglás, ilyenre a tavalyi Európa-bajnokságon, Münchenben is volt példa, a villámlás viszont az Andrássy úton veszélyeztetné a sportolók és a nézők épségét.

Egyelőre 10.50-re halasztották a rajtot, de most már pontosan tudjuk, hogy ez az időjárás függvénye.

Az eredeti menetrend szerint a gyaloglás éppen véget ért volna, mire a nyitónap stadionbeli programja elkezdődik 10.30-kor a férfi súlylökés selejtezőjével.

Az atlétikai világbajnokság további híreit itt olvashatja.

Borítókép: Viharfelhők a Hősök terénél (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.