Az Újpest piros lapjához hasonlót még nem láttunk

A labdarúgó NB I 4. fordulójában a Paks simán, 3-0-ra nyert az addig veretlen Újpest ellen. A mérkőzésen két piros lap is borzolta a kedélyeket, amelyek Bognár György, a tolnaiak vezetőedzője szerint elrontották a meccset. A szakember ugyanakkor nem hibáztatta a játékvezetőt a kiállításokért.

Magyar Nemzet
2023. 08. 20. 8:45
Hahn János Banai Szabolcs
Paks 20230819 Labdarúgás 2023 NBI NB1 OTP Bank Liga Paks Újpest UTE Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Banai Szabolcs Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paks megszerezte első győzelmét, az Újpest elszenvedte első vereségét a labdarúgó NB I 4. fordulójában. Ráadásul sima meccs volt, együttese 3-0-ra nyert a lila-fehérek ellen. Mindkét csapat kapott piros lapot a meccsen, amelyek közül az újpesti Tim Hall kiállítása szürreális körülmények között történt.

A luxemburgi játékos már a hetedik percben sárga lapot kapott, majd az első félidő hajrájában ápolása után azelőtt tért vissza a pályára, hogy erre engedélyt kapott volna, ezért megkapta a második sárgát, azaz a pirosat is Erdős József játékvezetőtől.

A furcsa kiállítást a meccs teljes összefoglalójában tekinthetik meg.

– A mi piros lapunk nagyon jól mutatja azt, ahogyan erre a meccsre ma kiálltunk, nem voltunk készen, abszolút dekoncentráltak voltunk, ennek volt eredménye a kiállítás is – mondta az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics, aki nem fukarkodott a kritikával. – Nem kizárólag csak a kapusról vagy a védőkről szól ez, hanem arról, mennyire tudunk csapatként működni, erről papolok a szezon kezdete óta. 

Most kezdünk ugyanúgy kinézni, mint az előző idény végén, nagyon sok egyénieskedés van, amiből a csapat csapatszinten nem profitál.

Ha győzni akarunk, akkor ugyanúgy kell játszanunk, mint az első két találkozón, ha ezt a karaktert hozzuk, akkor mellé párosul majd a minőség is – fogalmazott a szerb szakember.

A piros lap ellenére az emberhátrányra nem foghatja a sima vereséget az Újpest. Egyrészt Hall kiállításakor már 2-0 állt az eredményjelzőn, másrészt egy perccel később Szabó János is megkapta a második sárgáját, ő hagyományosabb módon, szabálytalanságért.

– Szerintem jól kezdtünk, és az első félidőben jól is játszottunk, Szabó Bálinttal és Haraszti Zsolttal plusz kreativitás volt bennünk. Vezettünk is 2-0-ra, de véleményem szerint a két kiállítás elrontotta ezt a meccset. Nem tehet róla senki, így alakult, de onnantól kezdve mi inkább vigyáztunk a biztos győzelemre, az ellenfélben meg nem volt annyi, hogy helyzeteket dolgozzon ki – értékelt Bognár György, a Paks szakvezetője, aki humoránál volt, amikor harmincnégy éves válogatott védője piros lapjáról beszélt:

A fiatal Szabó Jani rutintalansága volt a kiállítás, majd elbeszélgetünk vele.

NB I, 4. forduló

Péntek
Puskás Akadémia–Fehérvár 2-2 (1-1), Pancho Aréna, 3102 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Plsek (11., 75.), illetve Kodro (39.), Katona M. (95.)
ZTE–Diósgyőr 1-3 (0-1), ZTE Aréna, 2792 néző, jv.: Pintér, gólszerzők: Szendrei (87.), illetve Stephen (27.), Lukács (71.), Pernambuco (89.)

Szombat
MTK–Kecskemét 1-0 (0-0), Hidegkuti Nándor Stadion, 2319 néző, jv.: Pillók, gólszerző: Hej (85.)
Paks–Újpest 3-0 (2-0), Paks, 3076 néző, jv.: Erdős, gólszerzők: Ljujics (24. - öngól), Szabó B. (25.), Bőle (79.), kiállítva: Szabó J. (40.), illetve Hall (39.)

Hétfő
Debrecen–Kisvárda 20.15

December 6.
Mezőkövesd–Ferencváros

Borítókép: Az Újpestnek esélye sem volt a Paks ellen (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.