Budapest a célja a botrányosan lassú szomáliai futónak is

Néhány hét múlva Magyarországon versenyeznek a világ leggyorsabb emberei. Augusztus 19. és 27. között Budapest ad otthont az atlétikai világbajnokságnak. A magyar fővárosban azonban olyan sportoló is rajthoz állna, aki a kínai egyetemi világjátékokon új lassúsági csúcsot állított fel: első ránézésre is látszik, hogy a szomáliai Naszra Abukar nem való a vb-mezőnybe.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 08. 02. 14:30
Budapest Nemzeti Atlétikai Központ
Atlétikai vb - Három hét múlva rajtol a budapesti atlétikai világbajnokság Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origó számolt be Naszra Abukar esetéről. A húszéves szomáliai futónő a Kínában zajló egyetemi világjátékokon döntött csúcsot, csakhogy nem olyat, amelyre a sportolók vágynak. Abukar 21,81 másodperc alatt teljesítette a 100 méteres síkfutás távját, ami a multisportesemény történetének legrosszabb időeredménye. A szomáliai futónő ennek ellenére az atlétikai világbajnokságon is részt venne, bár a szomáliai reakciók alapján Budapest aligha kerül be a versenynaptárjába.

Abukart nem sokáig követte a kamera.

A szomáliai sportminiszter, Mohamed Barre azt gyanítja, hogy Abukar azért kerülhetett az egyetemi világjátékok indulói közé, mert a Szomáliai Atlétikai Szövetség alelnökének unokahúga. Barre szerint az eset megszégyenítő egész Szomália számára, így aligha teljesül Abukar vágya.

A futónő ugyanis úgy nyilatkozott a negatív rekord után, hogy Budapest és az idei atlétikai vb a következő célja.

Borítókép: A Nemzeti Atlétikai Központban aligha láthatjuk Abukart (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.