Egy góllal adós maradt a Fradi, de ki bánja

A Ferencváros a kinti 4-0 után idehaza 3-0-ra ütötte ki a litván Zalgiris Vilniust és főtáblás a labdarúgó Konferencialigában. A csoporkört pénteken 14.30-tól sorsolják Monacóban. A Fradi egyedüli magyar csapatként várja az eseményt, mert a Sepsi OSK hosszabbításban kikapott és lemaradt az újabb történelmi sikerről.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 21:59
Ferencváros, Fradi, Konferencialiga
Budapest 20230831 Férfi Labdarúgás FTC - Zalgiris Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kinti 4-0-s siker után a visszavágó már csupán formalitás volt, csupán az lehetett kérdés, hogy a Fradi ismét kiüti-e a Zalgiris Vilniust. Nos, igen, kiütette.

Traoré, Ferencváros, Fradi, Konferencialiga
Traoré, csakúgy, mint a kinti meccsen, ismét két gólt szerzett (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

Traoré már a 4. percben vezetést szerzett Varga passzából, végleg megtörve a vendégeket. Varga Barnabás a 42. percben büntetőből 2-0-ra növelte az előnyt. A második félidő elején Traoré újabb találatával már 3-0 volt az állás, s lehetett volna ismét 4-0 is, de Pesic lövését les címén nem adták meg. Csak azért kár érte, mert kint is Traoré, Varga és Pesic voltak a Ferencváros gólszerzői.

Máté Csaba nyugodtan kísérletezhetett, már a szünetben bátran lehívhatta Vargát és Marquinhost, majd folytatta a frissítést, beállt az Eintracht Frankfurthoz vágyódó Lisztes Krisztián is. Újabb gól azonban már nem esett, így a Fradi 3-0-ra nyer, egy találattal tehát elmaradt a vilniusi teljesítménytől. Soha nagyobb mulasztást.

 

Egyedül maradt a Fradi, a Sepsi kiesett

Ha a Bajnokok Ligája selejtezőjéből már az első fordulóban kiesett a Fradi, a folytatásból kihozta a legtöbbet, magabiztosan feljutott a Konferencialiga főtáblájára és várhatja a pénteken 14.30-kor kezdődő sorsolást.

A Sepsi OSK hatalmas csatában sajnos elbukott, hosszabbítás 3-2-re kikapott a norvég FK Bodö Glimt vendégeként és kiesett.

Borítókép: Traorét ünneplik a fradisták (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.