Ezért nem kell a Red Bullnak az F1 egyik legtehetségesebb pilótája

Helmut Marko, a Formula–1-es Red Bull istálló tanácsadója azon elmélkedett, Sergio Pérez szerződése lejártával ki lehetne a megfelelő csapattársa Max Verstappennek. Marko szerint két dudás nem fér meg egy csárdában, és bár ezúttal nem akarta kimondani, ismét éreztette Pérezzel, hogy ő csak a második számú pilóta a Red Bullnál.

2023. 08. 15. 17:04
Lando Norris, a McLaren
Mogyoród, 2023. július 21. Lando Norris, a McLaren brit versenyzõje érkezik a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínére a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 21-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Pérezt a 2024-es idény végig köti szerződés a Red Bullhoz, és egyelőre nem tudni, hogy lesz-e közös folytatás. A mexikói versenyző jóval elmarad csapattársa, teljesítményétől, és Pérez felemás eredményei miatt gyakran felmerült, hogy a Red Bull vezetőinek el kellene gondolkozniuk rajta, hogy a tervezettnél hamarabb leváltsák őt. Az energiaitalosok viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy addig nem cserélik le Pérezt, amíg tartja a második helyét a tabellán. Az ezüstérem pedig az Aston Martin visszaesése miatt jelenleg nincs veszélyben: a harmadik Fernando Alonso lemaradása negyven pontra (189-149) hízott Pérezzel szemben az elmúlt hónapokban.

Max Verstappen, Lando Norris, Red Bull, McLaren
Marko szerint Verstappen (balra) és Norris párosa nem vinné sikerre a Red Bullt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mindezek ellenére a Red Bull tagjai olykor szembetalálják magukat azzal a kérdéssel, kit ültetnének Pérez helyére. Daniel Ricciardót emlegették a legtöbbet, mielőtt az ausztrál versenyzői állást kapott az Alpha Taurinál, de a Red Bull egyeduralkodóként szinte bármelyik pilótát megkaparinthatná – bár látszólag nagyon elkötelezett a Mercedeshez, Charles Leclerc pedig a Ferrarihoz. De a leggyorsabbként elkönyvelt pilóták közül Lando Norris (McLaren) is egy opció lehetne a Red Bullnak. Ezt részben Helmut Marko is így gondolja.

– Norrist el tudnám képzelni Max csapattársaként, de Hamiltonnal ez már nehezebben menne – vélekedett a bikák tanácsadója.

Míg Hamilton 2021-ben Verstappen legnagyobb riválisa volt, és csatározásuk gyakran a pályán kívüli szópárbajjal folytatódott, addig Norris jó barátja a kétszeres világbajnoknak. Olyannyira, hogy a közelmúltban még Verstappen párja, Kelly Piquet kislányának a születésnapi buliján is részt vett.

Marko mindezek ellenére és a saját véleményét megváltoztatva végül arra jutott, mégsem lenne jó ötlet leigazolni Norrist Verstappen mellé.

– Ez a párosítás a nagyközönségnek, a televíziónak és az újságíróknak megfelelő lenne, de a csapat sikerei szempontjából nem igazán. Meg akarjuk nyerni a világbajnokságot. Ebből a szempontból jobb, ha az istállónál egyértelmű a hierarchia, és mindenki tisztán látja, hogy ki – nem akarom első számú versenyzőnek nevezni – a leggyorsabb pilóta – tette hozzá Marko.

Borítókép: Lando Norris a Hungaroringen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.