Dárdai nevét 26 év alatt sem tanulták meg leírni a Herthánál

Az előző idényben a másodosztályba kiesett Hertha BSC szombaton nyert először az új szezonban, a Dárdai Pál irányította csapat 5-0-ra ütötte ki a negyedosztályú Carl Zeiss Jenát a Német Kupában. A meccs első gólját Dárdai Palkó szerezte, vagy ahogy a Herthánál ismerik, Dardái Palkó.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 15:26
FC Carl Zeiss Jena - Hertha BSC Dárdai Palkó
12 August 2023, Thuringia, Jena: Soccer: DFB Cup, 1st round, FC Carl Zeiss Jena - Hertha BSC at Ernst-Abbe-Sportfeld. Marco Richter (23, Hertha BSC) and Palkó Dárdai (Hertha BSC) cheer after Richter's 0:3 goal. Photo: Jacob Schröter/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Jacob Schröter / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dárdai Palkó a visszatérése óta először talált be a Hertha BSC játékosaként, szombaton a Carl Zeiss Jena 5-0-s kiütése alkalmával ő kezdte meg a gólgyártást. Kérdés, hogy a 24 éves szélső milyen néven került be a jegyzőkönyvbe, mert ha csak a magyar válogatott futballista mezére hagyatkoztak volna, akkor Dardáit írnak be – Palkó hátán ugyanis ez a felirat szerepelt.

A közelmúltban is ugyanígy járt a Liverpoolnál , igaz, a Vörösök mentségére legyen mondva, hogy a középpályás nyári szerzemény. Berlinben viszont jóval nehezebb magyarázatot találni a bakira, hiszen a mostani vezetőedző, 1997-ben igazolt a Herthához, azóta lett volna bőven idejük megtanulni a nevét, mint arra egy Twitter-felhasználó is rávilágított:

Dárdai Palkó a meccsről közzétett második fényképén is ott virít a Dardái felirat: 

Borítókép: Dárdai Palkó (szemben) Marco Richterrel ünnepel (Fotó: AFP/DPA PICTURE-ALLIANCE/JACOB SCHRÖTER)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.