Ifjabb Dárdai Pál indította be a gólgyártást, megvan a Hertha első sikere

A Német Kupában a Hertha 5-0-ra győzte le a negyedosztályú Carl Zeiss Jenát, és ezzel megnyerte az első tétmeccsét a kiesése óta. Idősebb Dárdai Pál csapatában mindhárom fia pályára lépett, sőt a berliniek első gólját ifjabb Dárdai Pál szerezte egy közeli fejessel.

2023. 08. 12. 15:42
FC Carl Zeiss Jena - Hertha BSC Dárdai Palkó
FC Carl Zeiss Jena-Hertha BSC 12 August 2023, Thuringia, Jena: Soccer: DFB Cup, 1st round, FC Carl Zeiss Jena - Hertha BSC at Ernst-Abbe-Sportfeld. Palkó Dárdai (Hertha BSC) celebrates after his 1:0 goal. Photo: Jacob Schröter/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like Fotó: Europress/AFP/Jacob Schröter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvan a Dárdai család első győzelme – amióta idősebb a vezetőedző, és három fia, ifjabb Pál, Márton és Bence is a Hertha felnőtt csapatának a tagja, először szerepeltek együtt nyertes mérkőzésen. A Bundesliga másodosztályába tartozó berliniek a bajnokságban két vereséggel kezdtek, ezúttal a Német Kupa első fordulójában léptek pályára a negyedik osztályban vitézkedő Carl Zeiss Jena vendégeként.

 

A Hertha Dárdai Mártonnal és ifjabb Dárdai Pállal a kezdőjében, Dárdai Bencével a kispadon az előzetes erőviszonyoknak megfelelően az első perctől kezdve uralta a mérkőzést, a vezetést pedig a 6. percben egy bal oldali beadás után ifjabb Dárdai Pál fejesével szerezte meg. A szünetig ugyan nem tudta növelni előnyét a berlini csapat, de a második játékrészben beindult a szekér, s előbb a 47. percben a korábban Debrecenben és Diósgyőrben is játszó Haris Tabakovic, majd a 49. és az 52. percben Marco Richter volt eredményes.

 

 

A Hertha ezután sem állt le, a korábbi magyar szövetségi kapitány az 57. percben pedig kiváló érzékkel küldte pályára Filip Uremovicot, aki két perccel később tovább növelte a különbséget, amivel ki is alakította az 5-0-s végeredményt. A fővárosiaknál a biztos előny tudatában Dárdai Pál – aki a szünetben lecserélte Márton fiát – a 65. percben lehetőséget adott legfiatalabb fiának, Bencének is, aki a duplázó Marco Richter helyére állt be. A Hertha ezzel a sikerrel 32 közé jutott.

Borítókép: Dárdai Palkó adta meg az alaphangot (AFP/Jacob Schroter)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.