Gulácsi Péter számára nagy nap lett a mai, de mi lesz vele?

A magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Gulácsi Péter klubcsapatában, az RB Leipzigben még tavaly októberben szenvedett súlyos sérülést. Hosszú kihagyás után ma újra a csapatával edzett. Azt azonban még nem tudhatjuk, Gulácsi mikor állhat újra kapuba mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 15:06
GULÁCSI Péter
Lipcse, 2022. szeptember 10. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a Borussia Dortmund ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2022. szeptember 10-i mérkõzésen Lipcsében. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

múlt szombaton együtt örült társaival, miután a német Szuperkupa-döntőben az RB Leipzig 3-0-ra legyőzte a Bayern Münchent, ráadásul Münchenben, és a mai is ünnepnap volt számára: végre újra teljes értékű edzést tudott végezni a keresztszalag-szakadása és hosszú rehabilitáció után. A kapus tavaly október 5-én a Celtic elleni BL-meccs tizedik percében sérült meg, hordágyon vitték le a pályáról.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter sérülése – is aggódik Fotó: AFP/Ronny Hartmann

A 33 esztendős Gulácsi Péter májusban már könnyített edzést végzett, és a klub bízott benne, hogy a szezon előtt a felkészülési meccseken már védhet, de ez nem valósult meg. Mi több, Gulácsi még januárban azt mondta, hogy szerinte három-öt héten belül újra pályán lehet – ezt sajnos nagyon elszámította... A klub mai tájékoztatása szerint Gulácsi Péter a tréning egy részét végezte el társaival, és a korábban izomsérüléssel bajlódó Christoph Baumgartner is újra edzésbe állt.

„Tíz hónap és tíz nap – első edzésem a csapattal” – posztolta Gulácsi Péter a Facebookon.

Gulácsi Péter megkaphatja az esélyt

Azt azonban továbbra sem tudhatjuk, Gulácsi Péter mikor állhat újra kapuba mérkőzésen. A helyére került 32 éves Janis Blaswich jól teljesít, de a hírek szerint Gulácsi megkapja az esélyt, hogy bizonyítsa, valójában ő az RB Leipzig első számú kapusa.

Willi Orbán: A helyén kezeljük a győzelmet

Willi Orbán, az RB Leipzig labdarúgócsapatának kapitánya szerint az együttes nem értékeli túl a Szuperkupa-diadalt, de a győzelem magabiztosságot adhat a játékosoknak a bajnoki rajtra. A magyar válogatott hátvédje m a lipcseiek sajtónyilvános edzésén nyilatkozott a bajnoki szezon hétvégi rajtja kapcsán, hangsúlyozva, hogy a Bayern München 3-0-s legyőzése semmit nem jelent a Bundesliga új szezonjára nézve, amit a Bayer Leverkusen ellen kezd meg a csapat.

– A helyén kezeljük a győzelmet, de miért ne meríthetnénk pozitív energiát és magabiztosságot belőle a szombati bajnoki meccsre? – jegyezte meg  Willi Orbán.

Az RB Leipzig alaposan átalakult a nyáron, az alapemberek közül Christopher Nkunku és Josko Gvardiol is távozott a csapattól.

Borítókép: Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a Borussia Dortmund ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2022. szeptember 10-i mérkőzésen Lipcsében (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.