Íme az ok, ezért kellett leragasztott szájjal teniszeznie a világelsőnek

Furcsa kép járta be a világhálót Iga Swiatekről. A női teniszezők világranglistáját vezető lengyel játékos leragasztott szájjal edzett, most elmagyarázta, hogy miért tette.

Magyar Nemzet
2023. 08. 08. 11:55
WTA BNP Paribas Poland Open Iga Swiatek
epa10775979 Iga Swiatek of Poland in action against Yanina Wickmayer of Belgium during their Women's Singles semi final match at the WTA BNP Paribas Poland Open tennis tournament in Warsaw, Poland, 29 July 2023. EPA/Piotr Nowak POLAND OUT Fotó: EPA/Piotr Nowak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iga Swiateknek másfél héttel a varsói keménypályás tenisztorna megnyerése után már szerdán a tengerentúlon, a montréali viadalon lesz jelenése, ahol a legjobb 32 között a cseh Karolina Pliskovával csap össze. A lengyel világelső már az első mérkőzése előtt megrökönyödést váltott ki Kanadában, mivel az első edzésén leragasztott szájjal kapták lencsevégre.

Iga Swiatek
Swiatek maga sem biztos benne, hogy beválik-e a módszere Fotó: Twitter.com/eurosport

Azóta a szakértők próbáltak rájönni a titok nyitjára, mígnem Swiatek maga elárulta, stábjával miért döntött a szokatlan edzésmódszer mellett, amelyről még ő maga sem tudja, hogy beválik-e.

– Nehezebb csak az orron keresztül lélegezni, így gyorsabban megemelkedik a pulzusom. Nem tudom tökéletesen elmagyarázni ennek a hátterét, mert nem vagyok a téma szakértője. Néha olyan dolgokat kérnek tőlem, amiket én sem teljesen értek – vallotta be a négyszeres Grand Slam-bajnok. – De érzem a különbséget, minden mozdulat sokkal nehezebb a pályán, amikor le van ragasztva a szám. Azt hiszem, ez javítja az állóképességem – tette hozzá.

Borítókép: Iga Swiatek a varsói tenisztornán (Fotó: EPA/Piotr Nowak)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.