Mourinho szerint a helyében egy edző sem lenne boldog

José Mourinho vezetőedző állítja, nem a klubja, az AS Roma vezetőségét akarta provokálni az Instagram-oldalán néhány napja közzétett fényképpel, amelyen a csapat nem létező csatárát ölelgeti. Mourinho hozzátette, semmi sincs rendben, és jelenleg nem boldog.

Magyar Nemzet
2023. 08. 08. 8:53
Soccer friendly - Sporting de Braga vs AS Roma José Mourinho
epa10770239 Roma's haed coach, Jose Mourinho, during the friendly soccer match between Sporting de Braga and AS Roma held at Albufeira Municipal Stadium, Albufeira, Portugal, 26 July 2023. EPA/RICARDO NASCIMENTO Fotó: RICARDO NASCIMENTO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő héten kezdődik meg a Serie A új idénye, de az AS Roma egyelőre nem igazolt csatárt, ami igencsak zavarja José Mourinho vezeőedzőt. Az olasz csapatnak nagy szüksége lenne egy új támadóra, mert az előző szezonban 54 tétmérkőzésen pályára lépett Tammy Abraham júniusban, a Spezia elleni bajnoki mérkőzésen súlyosan megsérült, elszakadt a bal térdében a keresztszalagja, és várhatóan idén már nem lép pályára.

Mourinho elégedetlen, hogy Abraham sérülése óta nem igazolt új csatárt a Roma
Mourinho elégedetlen, hogy Abraham sérülése óta nem igazolt új csatárt a Roma Fotó: AFP/NurPhoto/Flaviu Buboi

Az AS Romát ezek után Álvaro Moratával és Gianluca Scamaccával boronálták össze, de várhatóan egyik játékost sem szerzik meg az olaszok. A jelek szerint Morata az Atlético Madridnál marad, a West Ham Unitedél futballozó Scamacca pedig a Roma helyett az Atalantát választja.

A közelmúltban szaúdi állást vállaló Mourinho az efelett érzett frusztrációjának adott hangot néhány napja az Instagram-oldalán. Az olasz csapat portugáliai edzőtáborában készült fényképen a vezetőedző a stábja egyik tagjával éppen az AS Roma láthatatlan csatárát ölelgeti. Mourinho állítja, semmi rossz szándék nem volt benne, amikor a fotót posztolta.

– Nem a provokáció volt a célom – nyilatkozta a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes tréner az olasz Corriere dello Sport lapnak. 

– Semmi sincs rendben. Emiatt olykor egy órát mérgelődöm, de aztán visszatér az optimizmusom. A láthatatlan csatárunkkal kapcsolatban annyit mondhatok, hogy ha a jövő héten csatlakozna hozzánk, már az is késő lenne. Tammy sérülése után olyan helyzetbe kerültem, amelyben egy edző sem szeretne lenni. Egyszerűen lehetetlen azt mondanom, hogy boldog vagyok, de helytelen lenne azt állítani, hogy nyílt háborúban lennék a klubommal. 

– Tammy június ötödikén sérült meg, hatvanhárom, hatvannégy napja. Nekem van egy név a fejemben – csak egy, mert általában nagyon objektív és pragmatikus vagyok, de azt mondták nekem, hogy őt lehetetlen megszerezni – sajnálkozott Mourinho.

Az előző idényben hatodik helyen végzett AS Roma jövő vasárnap 18.30 órakor a Salernitana elleni hazai bajnokival kezdi meg az új idényt.

Borítókép: José Mourinho (Fotó: EPA/Ricardo Nascimento)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.