Lionel Messi elképesztő dráma után szerzett trófeát

Története első trófeáját nyerte az Inter Miami. David Beckham öt éve alapított klubjának szintlépésében egyértelmű szerepe van Lionel Messi nyári érkezésének: az argentin klasszis eddig hét meccsén tíz gólt szerzett rózsaszínben, betalált a Nashville elleni Ligák Kupája-döntőben is.

Magyar Nemzet
2023. 08. 20. 9:15
Inter Miami Ligák Kupája
Fotó: Twitter/Inter Miami CF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a lehető leghamarabb trófeát szerzett új csapatával. Az Inter Miami a Nashville elleni döntőben tizenegyesekkel hódította el a Ligák Kupáját. Az argentin sztár gólt lőtt a fináléban is, ahogy eddig valamennyi meccsén a klubban.

Messi hét találkozón tíz gólnál jár rózsaszínben, a döntő azonban az ő találata ellenére sem volt egyértelmű. A Nashville egyenlített, az Inter Miami pedig a 93. percben nagy lehetőséget puskázott el, így tizenegyespárbaj döntött a trófea sorsáról.

Messi elsőként állt a labda mögé, nem hibázott, azonban kis híján újra lőnie kellett. A tizenegyedik párban azonban az Inter Miami kapusa először mattolta poszttársát, majd kivédte annak lövését, így kezdődhetett a rózsaszín fieszta.

Lejátszották a sorozat bronzdöntőjét is. kilencven percet játszott a Philadelphia Union színeiben, amely 3-0-ra legyőzte a mexikói Monterreyt, így a dobogó mindhárom fokát MLS-csapat foglalta el a sorozatban.

Borítókép: Az Inter Miami első trófeáját ünnepli (Fotó: Twitter/Inter Miami CF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.