Megvan a Fradi győztes receptje a máltaiak ellen

A Hamrun Spartans négy idei nemzetközi kupagóljából hármat a nigériai származású, de már máltai válogatott Joseph Mbong szerzett, rá mindenképpen érdemes odafigyelnie a Konferencialiga harmadik selejtezőkörében szereplő Ferencvárosnak. Ahogy korábban a magyar bajnok edzője, Máté Csaba megjegyezte, a harc dominál a ma esti kupameccsen.

Forrás: Origo2023. 08. 10. 7:03
null
Budapest 20230727 Labdarúgás FTC Ferencváros - Shamrock Rovers Konferencia Liga EKL Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport Adama Traore Varga Barnabás öröm Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei két nemzetközi selejtezőmérkőzésén, a Bajnokok Ligája első fordulójában az izraeli Maccabi Haifa, valamint a Konferencialiga második körében a Dinamo Tbiliszi ellen összesen tíz sárga és egy piros lappal zárt a Hamrun. A máltai klubcsapatokra és a válogatottra egyébként is jellemző, hogy nem szívbajosak, ha keményen oda kell lépni az ellenfélnek, és valami azt súgja, jó lesz, ha a Fradi is ilyen harcmodorra készül fel lélekben.

Hamrun Spartans v Dinamo Tbilisi - UEFA Europa Conference League 2023/24 Second Qualifying Round
Joseph Mbong, a Hmarun gólfelelőse      Fotó: AFP/Domenic Aquilina

Ugyanakkor azt is meg kell hagyni, hogy a kilencszeres máltai bajnok, ha kell, akkor képes jó és a kapura is veszélyes focit játszani. A BL-selejtezőben a Maccabi látványosan erősebb volt, nem véletlenül játszottak az előző két idényben az El- és a BL-csoportkörben, de azért a visszavágón idegenben csak rúgott egy gólt a Hamrun, míg a Dinamónak mindkét meccsen betalált (2-1 otthon, 1-0 Tbilisziben). A máltaiaknak általában nincsen sok helyzetük, de ami adódik, abból eredményesek tudnak lenni.
Négy góljukból hármat a nigériai származású, de máltai válogatott csatár, Joseph Mbong lőtt, rá érdemes lesz odafigyelnie a Fradi védelmének – írja az Origó

A Fradinak van régi és nem olyan régi tapasztalata a máltai ellenfelekkel: a magyar bajnok az ötödik európai kupapárharcra készül méghozzá az ötödik máltai csapat ellen. A legfrissebb élmény a 2019–20-as idényből való, amikor a Vallettát búcsúztatta (3-1, 1-1) a Ferencváros. Előtte kipipálta a Florianát (KEK, 1972–73, 6-0 és 0-1), valamint az UEFA-kupában a Birkirkarát (2003–04, 1-0 és 5-0), illetve a 2014–15-ös sorozatban a Sliema Wanderers (2-1, 1-1) ellen is sikerrel vette az akadályt.

Az eredmények mutatják, hogy még a ’70-es évek bombaerős Fradija is megszenvedett a szigeten, olyannyira, hogy ki is kapott, igaz, már egy kiadós hazai siker után, de azért jó lesz észnél lenni, és jó lenne továbbépíteni az elmúlt három meccs győzelmi sorozatát. A Fradi a Ta’ Qaliban verte 5-0-ra a Birkirkarát és itt játszott 1-1-es döntetlent a Sliema ellen, míg a magyar válogatott az ugyanitt megvívott öt meccséből hármat megnyert. Azaz korántsem bevehetetlen erőd, és, amennyiben a Fradi jó eredményt ér el, úgy hatalmas lépést tesz a nagy cél, a sorozatban ötödik főtáblás szereplés felé.

Borítókép: Varga Barnabás is sokat tehet a Fradi továbbjutásáért (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.