Hihetetlen körülmények várták a Fradit Máltán + videó

Kétórás repülőút után a Ferencváros gépe sikeresen landolt Máltán, ahol csütörtökön este a magyar bajnok a Konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójában a máltai címvédővel, a Hamrun Spartansszal találkozik.

Forrás: Origo2023. 08. 09. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig nem nagyon tűnt fel, hogy az európai kupák nyári selejtezősorozatában szerepel a Ferencváros. Feröeren a Klaksvík ellen nyolc fok, szeles, esős idő, míg Dublinban a Konferencialiga második selejtezőkörében inkább októberi, mint augusztusi időjárás várta Máté Csaba csapatát – írja az Origó.

Ehhez képest felüdülés volt megérkezni Máltára, ahol 30 Celsius-fok körüli kellemes nyári meleg fogadta a zöld-fehéreket. Mondjuk, a repülő landolásakor az ablakon kinézve kellemetlenül kavargó homokot és port láttak, de ez talán betudható a vallettai reptéren folyó építkezésnek. 

A hotelhez érve aztán már semmire sem lehetett panasz, a szállodával szemközt hullámzik a tenger, ahol a part közelében pólópályát is kialakítottak a helyiek. Ezt nyilván még azelőtt tették, hogy tudták volna, az aktuális férfi világbajnok pólócsapatot adó nemzet egyik focicsapatát fogadják, de akkor is szívet melengető érzés volt látni.

A magyar–máltai pólónak egyébként is vannak közös hagyományai, több olimpiai bajnokunk is dolgozott a földközi-tengeri szigetországban a sportág meghonosításán.

A Hamrun Spartans–Ferencváros mérkőzést csütörtökön az eredetileg tervezettnél félórával korábban, 19.30-as kezdéssel rendezik a Ta’ Qali Nemzeti Stadionban. 

Borítókép: Megérkezett a Fradi Máltára (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.