Nem lesz három magyar a Premier League-ben, Szoboszlai barátja még nem felel meg

Szoboszlai Dominik (Liverpool) és Kerkez Milos (Bournemouth) személyében hosszú idő után két magyar is alapemberként futballozik a Premier League új idényében, és a nyáron sokáig bízhattunk benne, hogy az a kettő végül három lesz, hiszen a válogatott kerettag Bolla Bendegúz a Wolverhamptonnal készült. De minden bizonnyal az angol klub visszaküldi Svájcba Szoboszlai gyerekkori barátját, aki végleg is távozhat Angliából.

Magyar Nemzet
2023. 08. 27. 11:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenegyszeres magyar válogatott Bolla Bendegúz 2021-ben lett a Premier League-ben szereplő Wolverhampton játékosa, amikor az angol klub sajtóhírek szerint kétmillió eurót fizetett érte a Fehérvárnak. Bolla szerződése 2026-ig szól a Wolverhamptonnal, amely az előző két idényben kölcsönadta őt edződni a svájci élvonalbeli Grasshoppersnek.

Bolla Bendegúz idén sem kap esélyt a Premier League-ben, marad a válogatott és Svájc. Fotó: Nemzeti Sport

Bolla alapember volt ebben a két évben, 66 meccsen hat gólt és hét gólpasszt hozott össze jobbhátvédként, és válogatottjában is egyre nagyobb szerepet harcolt ki magának. Márciusban például remek teljesítményt nyújtott a Bulgária ellen 3-0-ra megnyert Eb-selejtezőn, amelyen Szoboszlaival együtt játszotta be a jobb oldalt, és élvezték a régi ismeretség előnyeit: Bolla és Szoboszlai együtt nevelkedtek a Főnix Goldban, gyerekkori barátok.

Arra azonban a jelek szerint még várni kell, hogy a Premier League-ben is üdvözölhessék egymást a pályán. Elsőként a Csakfoci.hu írta meg angliai forrásokra hivatkozva, hogy Bollát újra kölcsönadja a Wolverhampton, ezúttal is Svájcba, csak a Servette együttesébe. Bolla ennek megfelelően nem volt a keret tagja a Wolverhampton idénybeli első három bajnokiján, amelyeken a csapat egy győzelem mellett kétszer kikapott.

Csak álom marad a Premier League?

Ezek szerint Bolla nem tudta meggyőzni a nyáron az angol klub vezetőit arról, hogy már erősítést jelentene a Premier League szintjén is. Az viszont, hogy egy harmadik idény a svájci élvonalban mennyit tud adni még neki, erősen kérdéses. Annyi előrelépés van a Grasshoppershez képest, hogy a Servette az Európa-liga csoportkörében is érdekelt.

A 17-szeres svájci bajnokcsapat, amely az előző idényben ezüstérmes volt, a Bajnokok Ligája-selejtező második körében kiverte a belga Genket, a harmadik fordulóban azonban fejet hajtott a skót Rangers előtt, így az El-ben folytathatja, ahol Bolla új tapasztalatokat szerezhet. Ugyanakkor a Premier League egyelőre könnyen csak álom maradhat, ugyanis a Sportál úgy értesült, hogy a Servette-nek az egyéves kölcsön lejárta után már vételi opciója is lesz a magyar játékosra. Ebből úgy tűnik, hogy a Wolverhampton lemondott róla.

Borítókép: Szoboszlai és Bolla továbbra is csak a válogatottban üdvözölhetik egymást, a Premier League-ben nem (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.