Neymar már hivatalosan is a szaúdi bajnokság új csillaga

Kedden este hivatalos lett, amit az elmúlt napokban már megszellőztetett a média: Neymar a szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Hilal csapatához igazolt. Neymar 2025-ig írt alá, és összesen minimum 300 millió eurót keres majd.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 20:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az al-Hilal nem hozta nyilvánosságra az átigazolás részleteit, az arab  klub sajtóértesülések szerint a 31 éves brazil válogatott csatárt a bónuszokat nem számítva 90 millió euró körüli összegért szerezte meg a Paris Saint-Germaintől. 

2017 óta futballozott a francia fővárosban, ahová a Barcelonától igazolt világrekordot jelentő 222 millió euróért. A PSG színeiben 173 mérkőzésen 118-szor volt eredményes, a csapattal többek között öt bajnoki cím részese volt és 2020-ban döntőig jutott a Bajnokok Ligájában. A legrangosabb európai kupasorozatban még a Barcelona színeiben ért a csúcsra, de karrierje kezdetén a Santos együttesével a dél-amerikai Libertadores-kupát is megnyerte.

A nyári átigazolási szezonban számos futballsztár szerződött a szaúdi bajnokság csapataihoz, így után többek között Fabinho, Rijad Mahrez és Roberto Firmino is.

Borítókép: Neymar aláírt az al-Hilal csapatához (Forrás: Twitter/Alhilal_FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.