Orbán Viktor Sebastian Coe-val tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel a karmelita kolostorban fogadta Sebastian Coe-t, akit csütörtökön újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökének a Budapesten tartott kongresszuson – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 19. 9:19
COE, Sebastian; ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. augusztus 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb négy évre megválasztott elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Coe elismerően nyilatkozott a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságnak otthont adó új budapesti stadionról, ami szerinte csodálatos létesítmény lett. A sportvezető elmondta: a magyar szervezőbizottság kiváló munkát végzett, és minden feltétel adott a jó világbajnoksághoz.

Orbán Viktor szerint az atlétikai vb gazdaságilag is nagyon fontos Magyarországnak és Budapestnek, pénzt hoz, de ami ennél is lényegesebb, felhívja a magyarokra a világ figyelmét. A miniszterelnök is megköszönte a szervezők és önkéntesek munkáját.

Kezdődik a világbajnokság

Mától jövő vasárnapig Budapest lesz a sportvilág központja. Hazánk fővárosa ad otthont az év legjelentősebb sporteseményének, az atlétikai világbajnokság a mai napon, a férfiak 20 kilométeres gyaloglásával kezdődik. Holnap, az állami ünnepen rendezik a férfi-kalapácsvetés döntőjét, amely a tavaly Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Halász Bence révén a legjobb magyar éremeséllyel kecsegtet az atlétikai vb-n. Szintén augusztus 20-án derül ki, hogy ki idén a világ leggyorsabb embere.

Az atlétikai vb további híreit itt olvashatja.

Borítókép: Orbán Viktor a karmelita kolostorban fogadta Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökét (Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.