Szoboszlai apja cáfolja, amit a külföldi sajtóban híresztelnek róla

Kedden a nemzetközi futballszaklap, a The Athletic írta meg, hogy Szoboszlai Dominik kivételes rúgótechnikájának egyik titka a magasságához képest feltűnően kicsi lábmérete, s egy nevét nem vállaló, családhoz közeli forrásra hivatkozva azt állította, hogy a Liverpool magyar sztárjának édesapja kisebb cipőt adott fiának, így akarta befolyásolni a lövésekhez ideális lábméret elérését. Szoboszlai Zsolt cáfolta az értesülést, szerinte félreértésről van szó.

Magyar Nemzet
2023. 08. 23. 10:11
SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2023. augusztus 19. Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Liverpool FC-Bournemouth mérkõzésen Liverpoolban 2023. augusztus 19-én. MTI/AP/Rui Vieira Fotó: MTI/AP/Rui Vieira
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a The Athletic érdekes párhuzamot vont és a magyar futball legnagyobb legendája, Puskás Ferenc között, aminek lényege az volt, hogy mindkettejüknek kicsi a lábmérete, ami lehetővé teszi, tette számukra a kivételes rúgótechnikát. Egy teória szerint ugyanis minél kisebb a lábfej, annál jobb technikával lehet meglőni a labdát.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik lövései kis lábról is nagyot szólnak. Fotó: MTI/Rui Vieira

Erről egyébként korábban maga Szoboszlai is beszélt, még tavaly decemberben a Sport Bildnek adott interjúban érintette ezt a kérdést: – Nagyon kicsi a lábam, mindössze 41-es, ugyanakkor magas, 186 centis vagyok, ez pedig különleges röppályát ad a labdának.

Szoboszlai lábmérete a The Athletic cikke szerint azonban nemcsak isteni áldás, hanem tudatos döntés eredménye. A lap egy általa hitelesnek tartott, de a családdal ápolt jó kapcsolat megőrzése miatt a neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva arról írt, hogy a Dominik fejlődését sokáig edzőként is felügyelő édesapa kisebb méretű cipőket adott a fiának, így próbálta megakadályozni a lába további növekedését. Ezt párosították a megfelelő gyakorlatokkal, hogy igazi lövősztár váljon belőle.

Erre reagált Szoboszlai Zsolt, aki a Nemzeti Sportnak nyilatkozva cáfolta a The Athleitc állítását: – Itt egy félreértés történt – jelentette ki az édesapa. – Én azt vallom, hogy a gyerekek mindig akkora cipőt hordjanak, amekkora a lábuk. Szokás, hogy nagyobb cipőt vesznek nekik, hogy minél tovább jó legyen, de ez nem tesz jót a lábnak, mert a nagyobb cipő nem tartja a bokát, jobban csúszkál benne a láb, és ez lúdtalphoz, illetve egyéb problémákhoz vezethet. Ezért Dominik mindig akkora cipőt hordott, amekkora a lábmérete volt.

Tehát Szoboszlai nem kisebb cipőt viselt, csupán nem nagyobbat. A lényeg persze nem az, hogy kis lábon él, hanem az, hogy nagy gólokat lő. Ezt alighanem hamarosan Liverpoolban is élvezhetik majd, ahol a csapat színeiben a Premier League első két fordulójában egyelőre a kimagasló mezőnymunkájával szerzett sok elismerést, legutóbb a Bournemouth elleni bajnokin a meccs emberének is megválasztották.

Borítókép: Szoboszlai Dominik nem viselt kisebb cipőt gyerekkorában (Fotó: MTI/AP/Rui Vieira)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.