Szoboszlai tökéletesen összefoglalta a Liverpool mentalitását

A Liverpool a mérkőzés képe alapján egészen hihetetlen tettet hajtott végre a Newcastle otthonában. Jürgen Klopp vörösei úgy győzték le 2-1-re a Szarkákat vasárnap a Premier League 3. fordulójában, hogy a találkozó utolsó negyedéig a pontszerzés is nagyon távolinak tűnt. A lefújást követően Szoboszlai Dominik összefoglalta, hogy liverpooli csapattársaival minek köszönhették a nem várt sikert.

Magyar Nemzet
2023. 08. 27. 22:35
SZOBOSZLAI Dominik Liverpool
Newcastle, 2023. augusztus 27. Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b), és Anthony Gordon, a Newcastle játékosa (j) az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában játszott Newcastle United-Liverpool FC mérkõzésen Newcastle-ben 2023. augusztus 27-én. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool harminc perc elteltével olyan helyzetben találta magát a St. James’ Parkban, amelyben egy együttes sem lenne szívesen: gól- és emberhátrányban. Anthony Gordon előbb vezetéshez juttatta a Newcastle-t, a Vörösök csapatkapitánya, kiállítása miatt pedig tíz emberrel kellett lejátszania több mint egy órát a liverpooliaknak, így könnyű lett volna temetni a csapatot, már csak azért is, mert a folytatásban az ellenfélnek akadtak nagyobb helyzetei.

English Premier League - Newcastle United vs Liverpool FC
Núnez (a háttérben) duplája után kezdődhetett a liverpooli örömünnep. Fotó: EPA/Peter Powell

Jürgen Klopp vezetőedző persze nem így gondolkodik, mindig arra sarkallja a fiait, hogy végig küzdjenek, aminek vasárnap meglett a gyümölcse. Darwin Núnez a mérkőzés utolsó negyedórájában duplázott, ami liverpooli örömünnepet és 2-1-es győzelmet eredményezett.

A lefújás után a mérkőzést végigjátszó is a Liverpool ezen jellemvonására világított rá a közösségi médiafelületein megosztott üzenetével:

– A feladni szó nem szerepel a szótárunkban! Nagyszerű munka, srácok! – írta az Instagram-oldalán magyar válogatott csapatkapitánya.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (balra) és Anthony Gordon (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.