A Fradi különös hódolata Varga Barna mesterhármasa előtt

A Ferencváros a mesterhármasig jutott Varga Barnabás vezérletével 6-1-re kiütötte a Paksot a labdarúgó NB I 5. fordulójában, már az első félidő után kialakult a végeredmény. A válogatott középcsatár nem feledi honnan jött, nem ünnepelte a gólokat volt csapata ellen. A Ferencváros egyenesbe került, a Konferencialiga-selejtezőjében is nyugodtan várhatja a visszavágót a Zalgiris Vilnius ellen.

Magyar Nemzet
2023. 08. 27. 19:27
Varga Barnabás, Fradi, Paks
Budapest 20230827 Labdarúgás OTP Bank Liga FTC-Paks Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Máté Csaba nem kockáztatott, a kisebb sérüléssel bajlódó Cristian Ramírezt ezúttal sem nevezte a meccsre, az alapemberek közül Civic, Knoester, Zachariassen, Marquinhos és Lisztes Krisztián is csak csere volt. A Paks szokás szerint bátran felvállalta a letámadást, a nyílt sisakos küzdelmet, de ezúttal elszámolta magát.

Lisztes Krisztián, Fradi, Paks
Lisztes Krisztián ezúttal csere volt a Fradiban (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A Fradi rögvest fölénybe került, s már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést. Ezt a helyzetet még megúszta a Paks, de a 10. percben jött az első gól. Traoré szlalomozott befelé, majd kis szerencséje is akadt, mert megpattant a lövése, Szappanos kapus nem védhetett (1-0).

Ezután következett Varga Barnabás. Előbb, a 19. percben szerencsével került hozzá a labda, miután Ben Romdan lövés helyett „eltörte” a labdát, neki csak két lépésről kellett a hálóba stukkolni. Majd a 29. percben Abu Fani hozta őt ziccerbe, csak közelről a hálóba kellett passzolnia, végül, a 43. percben Traorétől kapott mester passzt, elhúzta a labdát Szappanos mellett, majd a jobb alsóba helyezett. Mesterhármas. Apró szépséghiba, hogy a harmadik találat előtt Kovács Krisztián révén szépítette a Paks. A gólok megtekinthetők az M4 Sport videóján.

Varga Barnabás egyik gólját sem ünnepelte, mert az előző idényben még Pakson futballozott. A Fradi mintha megérezte volna, hogy mi fog történni, még a meccs előtt megváltoztatta a Facebook-oldala borítóképét, természetesen Varga Barnabást helyezve a középpontba.

 

 

Kiütés már az első félidőben

Ezzel azonban csak a Varga-show ért véget, szünet előtt a Fradi még berámolt két gólt (Mmaee és Tokmac), így 6-1-gyel zárta az első játékrészt. Kiütés egy félidő alatt.

A második félidőt már mindkét csapat tényleg csupán kényszerű ráadásként élte meg. Bognár György beküldte Böde Dánielt, akit a Fradi-tábor egykori kedvencként köszöntött. Máté Csaba kihasználta mind az öt cseréjét, megtehette kockázat nélkül.

 

Korábban a Debrecen elvesztette a veretlenségét, hazai pályán kikapott az MTK-tól, így a DVTK ugrott az élre. A Fehérvár–Mezőkövesd mérkőzés zárja az 5. fordulót.

Labdarúgó NB I, 5. forduló:
Szombat
Kecskemét–Puskás Akadémia 4-1 (2-0), Kecskeméti Széktói Stadion, 2780 néző, jv.: Bognár, gólszerzők: Nagy K. (31. – tizenegyesből), Horváth K. (45+9. – tizenegyesből, 57.), Tóth B. (68.), illetve Plsek (47. – tizenegyesből).

Diósgyőr–Kisvárda 2-0 (2-0), DVTK Aréna. 6651 néző, jv.: Vad II István, gólszerzők: Gera D. (38.), Edomwonyi (45+1.)

Újpest–ZTE 2-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 4003 néző, jv.: Farkas, gólszerzők: Csoboth (1.), Ambrose (61.), illetve Mim (59.)

Vasárnap: 
Debrecen–MTK Budapest 1-3 (1-2), Nagyerdei Stadion, 2546 néző, jv.: Karakó, gólszerzők: Bárány (7.), illetve Bobál D. (10.), Bognár I. (13.), Németh K. (63.)

Ferencváros–Paks 6-1 (6-1), Groupama Aréna, 7657 néző, v.: Berke, gólszerzők: Traore (10.), Varga B. (19., 29., 42.), S. Mmaee (45+3.), Nguen (45+6.)

Fehérvár FC–Mezőkövesd 19.30

Borítókép: Varga Barnabás fogadja a társak gratulációját (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.