Németh Krisztián világklasszis gólt lőtt a Debrecennek

A labdarúgó NB I 5. fordulójának az első vasárnapi meccsén a még százszázalékos Debrecen az MTK-t fogadta. Az első 13 percben három gól esett, és ebből a gyorstüzelésből a vendégek jöttek ki jobban, 2-1-gyel fordultak rá a második félidőre. A DVSC a szünet utáni percekben közel állt az egyenlítéshez, ám Németh Krisztián parádés egyéni teljesítménnyel kettőre növelte az MTK előnyét, és erre a nagy hőségben a házigazdák nem tudtak válaszolni, így a fővárosi csapat 3-1-re megnyerte a találkozót.

2023. 08. 27. 17:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokat vacakoltak a csapatok: a rekkenő hőség ellenére energiát nem spórolva estek egymásnak. A Debrecen sorozatban a negyedik meccsét játszotta otthon, az előző hármat megnyerte, ami kellő önbizalommal vértezte fel – ugyanakkor a jó szereplés ellenére igen kevesen jöttek ki a meccsre –, az MTK célja a pozíciójának a megerősítése volt az élboly közvetlen közelében, azaz mindketten gólra törően, a győzelmet szem előtt tartva kezdett futballozni. A hazai nézők már a 7. percben önfeledten ünnepelhettek, ugyanis Kiziridisz jobbról parádés passzt adott a középen kilépő Bárány elé, akit a védője visszahúzni sem tudott, a fiatal csatár pedig még elhúzta a labdát a kilépő Demjén mellett, majd jobbról, 6 méterről a hálóba passzolt – 1-0.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

A mosoly hamar a debreceniek arcára fagyott, ugyanis az MTK már a 10. percben egyenlített, egy kavarodás végén Bobál Dávid elé került a labda, ő pedig 7 méterről a lábak között a bal alsó sarokba talált – 1-1. Sőt, a vendégek nagyon belejöttek, és három  perccel később Loncsar eladta a labdát, Németh könnyen kicselezte Mojzist, majd a jobbösszekötő helyén érkező Bognár István elé adott, ő pedig 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, nagyon szép megoldás volt – 1-2. A gyors gólváltásból tehát az MTK jött ki jobban, a Lokit megzavarta ellenfele gyors fordítása, és így több esély adódott a szünetig a hátránya növekedésére, mint az egyenlítésre.

A DVSC csapatának egyik legértékesebb játékosa Dorian Babunszki. A macedón támadó a legutóbbi idényben 13 találattal lett a debreceniek házi gólkirálya. A legutóbbi mérkőzésen még kezdőként szerepelt a Kisvárda ellen, az MTK ellen viszont már nem volt a meccskeretben, sőt 23-as számú mezében Cibla Flórián ült a kispadon. Úgy tudni, Dorian Babunszkiért jelentős ajánlat érkezett, egyes hírek szerint a svájci Grasshoppers együttesében folytatja pályafutását.

A fordulást követően viszont nagyon rákapcsolt a DVSC, Bárány alig fejelt fölé, majd a következő próbálkozását Demjén védte nagy bravúrral. Ennek ellenére egy egészen nagyszerű találattal az MTK szerzett újabb gólt, a 63. percben Németh Krisztián úgy vette át a labdát a tizenhatos vonalának a közelében, hogy közben alaposan becsapta Dreskovicsot, majd egy szép csellel megbolondította Kusnyírt is, végül megvárta, hogy Megyeri kivetődjön, és jobbról, az alapvonal közeléből laposan a hálóba lőtt – 1-3. Ez tényleg klasszis teljesítmény volt, ide kattintva nézheti meg! Ráadásul Katát éppen ápolták, és az MTK emiatt emberhátrányban játszott...

 Ezután a fővárosi csapat cseréi is az eredmény őrzését szolgálták, a Loki nem is igen boldogult a jól megszervezett védelemmel, még csak helyzetig sem jutott el. Így az MTK magabiztosan és megérdemelten győzött, a Debrecen pedig már nem veretlen a bajnokságban.

Labdarúgó NB I, 5. forduló:
Szombat
Kecskemét–Puskás Akadémia 4-1 (2-0), Kecskeméti Széktói Stadion, 2780 néző, jv.: Bognár, gólszerzők: Nagy K. (31. – tizenegyesből), Horváth K. (45+9. – tizenegyesből, 57.), Tóth B. (68.), illetve Plsek (47. – tizenegyesből).

Diósgyőr–Kisvárda 2-0 (2-0), DVTK Aréna. 6651 néző, jv.: Vad II István, gólszerzők: Gera D. (38.), Edomwonyi (45+1.)

Újpest–ZTE 2-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 4003 néző, jv.: Farkas, gólszerzők: Csoboth (1.), Ambrose (61.), illetve Mim (59.)

Vasárnap: 
Debrecen–MTK Budapest 1-3 (1-2), Nagyerdei Stadion, 4114 néző, jv.: Karakó, gólszerzők: Bárány (7.), illetve Bobál D. (10.), Bognár I. (13.), Németh K. (63.)

Ferencváros–Paks 17.30

Fehérvár FC–Mezőkövesd 19.30

Borítókép: Bobál Dávid az egyenlítő gól után indul ünnepelni (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.