Megvan az első fehérvári győzelem, a Mezőkövesd maradt nyeretlen

A labdarúgó NB I 5. fordulójának a zárásaként a még két nyeretlen csapat, a Fehérvár FC és a Mezőkövesd találkozott egymással. A találkozó jelentős részében a fehérváriak birtokolták a labdát, de helyzetig csak a második félidő derekán jutottak, a hajrában pedig két gólt is szereztek. A Mezőkövesd szervezetten védekezett, a kapusa olykor bravúrosan védett, de egy kihagyás elég volt a vereséghez, 2-0-ra kikapott, és már csak neki nem áll a neve mellett győzelem ebben az idényben.

Magyar Nemzet
2023. 08. 27. 21:27
null
20230827 labdarúgás Fehérvár Mezőkövesd Fotó: Dömötör Csaba Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó előtti az utolsót fogadta az 5. forduló zárásaként, bár ez a sok elhalasztott meccs miatt nem nyújt pontos képet a bajnokság állásáról. Mindenesetre sem a Fehérvár, sem a Mezőkövesd nem ünnepelhetett még győzelmet ebben az idényben, és ezt csak ők ketten mondhatták el magukról az egész mezőnyben. A találkozó előtt kis ünnepség zajlott le: felavatták a klub legendás edzőjének, korábbi tiszteletbeli elnökének, Kovács Ferencnek a szobrát. Az öt éve elhunyt mesteredző vezette a csapatot a klub legnagyobb nemzetközi sikere, az 1984–85-ös UEFA-kupa-döntős szerepléssel záruló menetelés során. Az UEFA-kupa ezüstérme mellett Kovács a Videotonnal két NB I-es bronzérmet és egy ezüstérmet is szerzett. 
 

KOVÁCS Ferenc; NAGY Benedek
Csongrádi Ferenc néz fel egykori mesterének a szobrára  Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A mérkőzés első félideje nem sok szót követel. A Fehérvár FC birtokolta a labdát, a vendégek pedig szervezetten védekeztek, és ennyi…  A szünet után sem történt változás, a 67. perc hozott először említésre méltó eseményt, amikor Piscitelli kapus bravúrral hárította a hazai csatár, Schön szép próbálkozását. Nyolc perccel később pedig ismét a kövesdi kapus akadályozta meg a gólt, amikor Kalmár lövését a jobb kapufára piszkálta. A másik oldalon Cseri lőtt fölé kecsegtető helyzetből, A 82. percben aztán megtört a jég: Kalmár balról betekert szöglete után Szabó Levente az ötösön belülről csúsztatta lábbal a hálóba a labdát – 1-0. A 95. percben pedig Flores remek passzával Lirim M. Kastrati elvitte a labdát Piscitelli mellett, majd kicselezte Kállait is, végül az üres kapuba gurított – 2-0. A Mezőkövesd még sohasem nyert Székesfehérvárott, most sem tette, és ezzel a mezőny egyetlen nyeretlen csapata maradt.
 

Labdarúgó NB I, 5. forduló:
Szombat

Kecskemét–Puskás Akadémia 4-1 (2-0), Kecskeméti Széktói Stadion, 2780 néző, jv.: Bognár, gólszerzők: Nagy K. (31. – tizenegyesből), Horváth K. (45+9. – tizenegyesből, 57.), Tóth B. (68.), illetve Plsek (47. – tizenegyesből).

Diósgyőr–Kisvárda 2-0 (2-0), DVTK Aréna. 6651 néző, jv.: Vad II István, gólszerzők: Gera D. (38.), Edomwonyi (45+1.)

Újpest–ZTE 2-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 4003 néző, jv.: Farkas, gólszerzők: Csoboth (1.), Ambrose (61.), illetve Mim (59.)

Vasárnap:

Debrecen–MTK Budapest 1-3 (1-2), Nagyerdei Stadion, 2546 néző, jv.: Karakó, gólszerzők: Bárány (7.), illetve Bobál D. (10.), Bognár I. (13.), Németh K. (63.)

Ferencváros–Paks 6-1 (6-1), Groupama Aréna, 7657 néző, jv.: Berke, gólszerzők: Traoré (10.), Varga B. (19., 29., 42.), S. Mmaee (45+3.), Tokmac (45+6.), illetve Kovács K. (35.)

Fehérvár FC–Mezőkövesd 2-0 (0-0), Sóstói Stadion, 3217 néző, jv.: Bogár, gólszerző: Szabó L. (82.), Kastrati (95.)

Borítókép: Többnyire a mezőnyben csatáztak egymással a játékosok (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.