A vb-cím ünneplése közben is jutott kritika Péreznek a Red Bullnál

Sergio Pérez a Formula–1-es Japán Nagydíjon nyújtott teljesítményére nem lehet büszke. A mexikói pilóta addig csetlett-botlott a pályán, amíg a Red Bull úgy nem döntött, hogy számára befejeződött a vasárnapi futam. Pérez számára azért is arcpirító lehet a produkciója, mert csapattársa, Max Verstappen közben egy újabb győzelmet zsebelt be, és ezzel hozzásegítette a Red Bullt a konstruktőri világbajnoki címhez. Christian Horner csapatfőnök így még az ünneplés közben is „elővette” Pérezt.

2023. 09. 25. 17:04
Formula 1 Lenovo Grand Prix Of Japan 2023 Red Bull
Max Verstappen of Netherlands, Oracle Red Bull Racing, portrait celebrates the constructors’ champions, victory, with Christian Horner, Sergio Perez and Red Bull Racing team during the Formula 1 Lenovo Grand Prix of Japan from 21st to 24th of September, 2023 on the Suzuka Circuit, in Suzuka, Japan. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Péreznek (Red Bull) némileg már a Japán Nagydíj első pillanataiban megpecsételődött a sorsa. A mexikói pilóta Carlos Sainz (Ferrari) és (Mercedes) közé préselődött be a rajt után, amit az első szárnya bánt. A kiállása után a mezőny végére esett vissza, ami nem feltétlen jelentette azt, hogy pontok nélkül kell távoznia Szuzukából, viszont egyértelművé vált, hogy csapattársával, a pole pozíciós Max Verstappennel ezúttal sem tudja felvenni a versenyt.

Formula One Grand Prix of Singapore - Arrivals and press conference Pérez Red Bull
Pérez újabb nehéz versenyen van túl a Red Bullnál. Fotó: EPA/Tom White

Péreznek azzal folytatódott a kálváriája, hogy egy szerencsétlen eset, biztonsági autós időszak alatti előzés miatt öt másodperces időbüntetést kapott. Majd később még egyet, mert elszámolta magát, amikor Kevin Magnussen (Haas) mellett próbált elmenni, és ennek újabb összeakadás lett a vége, valamint a Red Bull esetében egy újabb tönkretett első szárny. A csapat visszahívta őt a bokszba, és úgy tűnt, hogy a mexikói versenyének ezennel vége, de 26 környi kalapálás után ismét a pályára küldték Pérezt. Mint kiderült, azért, hogy a 33 éves versenyző letöltse a büntetését, és ezzel elkerüljék, hogy a következő futamon bűnhődjék ennek elmaradása miatt.

Főnöke, Christian Horner ezzel a lépéssel elégedett volt, ha mással nem is.

– Az egyetlen pozitívum, amit ki lehet emelni, az, hogy elkerülte, hogy Katarban megbüntessék – sajnálkozott a Red Bull vezetője. – Rettenetesen kezdődött a futama, flipperlabdaként lökdösték az első kanyarig. Peches volt, ráadásul össze is ért Hamiltonnal, ekkor megsérült az első szárnya. Amikor pedig a kiállására készült, a bokszutca előtt véletlenül megelőzte Alonsót, ezért büntetést kapott. Frusztráltan folytatta a versenyt, feltehetően ez lehetett az egyik oka a Magnussen elleni előzési kísérletének, amely során az első szárnya mellett a kormányösszekötője is megsérült.

Pérez is az első körös összeérésével magyarázta a balul sikerült futamát.

– Rettenetesen kezdődött a versenyem, az első kanyarig szinte csak utas voltam az autómban. Sainz a jobb, Lewis a bal oldalamon volt, aztán eltörött az első szárnyam. Kicseréltük, de ezután nem volt első tapadásom, szóval szerintem több elem is megsérülhetett az autón. A fékekkel is gondjaim akadtak, nem tudtam időben lassítani, de az ütközés (a Magnussennel való – a szerk.) egyértelműen az én hibám volt – ismerte el a Red Bull veteránja.

Borítókép: A Red Bull a konstruktőri világbajnok 2023-ban (Fotó: AFP/Gongora/Nurphoto)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.