Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Dárdai Pál zseniálisan reagált az újabb nagy Hertha-balhéra

Nem nyugszanak a kedélyek a Hertha háza táján, a napokban a csapat két futballistája esett egymásnak az egyik edzésen, és a balhénak persze híre kelt a német médiában. Dárdai Pál, a csapat magyar vezetőedzője nem terelt, kerek-perec elmondta a véleményét az ügyről, és vélhetően sokakat meglepett a reakciójával.

2023. 09. 08. 19:17
Hertha BSC - SV When Wiesbaden Dárdai Pál
04 August 2023, Berlin: Soccer: 2. Bundesliga, Hertha BSC - SV Wehen Wiesbaden, Matchday 2, Olympiastadion, Hertha coach Pal Dardai stands next to the bench before the game. Photo: Soeren Stache/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott meccsek miatt a német másodosztályban is szünet van, ami jól jön a Hertha csapatának, legalábbis gondolhatnánk azok után, hogy Dárdai Pál együttese öt forduló után egy győzelemmel és négy vereséggel az utolsó előtti helyen áll a Bundesliga II-ben. Csakhogy nem a nyugalom honol a Hertha edzésein, ahol most talán mindennél fontosabb lenne, hogy a játékosok összezárjanak, és igazi csapatként kikecmeregjenek a gödörből.

1. FC Magdeburg - Hertha BSC
Dárdai Pál nem bánja, ha vannak heves érzelmek a Hertha edzésein. Fotó: AFP/Andreas Gora 

Ezzel szemben újabb balhé rázta meg a berlini klubot, az egyik edzésen ugyanis a Hertha két játékosa, Deyovaisio Zeefuik és a korábban az NB I-ben is megfordult Haris Tabakovic kis híján összeverekedett egymással. Erre az edzés végén, az egymás közötti játék során került sor, és a két futballista érdekes módon egy csapatban szerepelt, mégis egymásnak estek.

A német Bild értesülése szerint, miután gólt kaptak, Zeefuik agresszívan nekiesett Tabakovicnak, akitől azt kérdezte: „Azt hiszed, te vagy itt a legnagyobb?” A Diósgyőrben és a Debrecenben is megfordult csatár a maga 194 centijével egyébként valóban a Hertha jelenlegi legmagasabb játékosa, de talán amiatt is felsőbbrendűségű tudata lehet az öltözőben, hogy négy meccsen négy gólt szerzett az idényben, így az ő teljesítményére nem lehet panasz, szemben a csapat egészével.

Tabakovic persze nem engedte el a füle mellett Zeefuik felkérését a „keringőre”, visszakérdezett, hogy mégis mit akar tőle. Ezután jött a lökdösődés, aminek a csapatkapitány, Toni Leistner vetett véget, szétválasztva a feleket, mielőtt ennél is jobban egymásnak esnek.

Az üggyel kapcsolatban a Bild megkérdezte Dárdai Pált, aki nem tagadta az értesülést, de talán meglepő módon nem is ítélte el játékosai viselkedését. Sőt még örült is a heves érzelmeknek. – Szerintem ez jó dolog. Végre látok érzelmeket a pályán – jelentette ki Dárdai.

Dárdai Pál nemrég még káromkodva üvöltözött az edzésen

Nem ez volt az utóbbi időben az első nagy balhé a Hertha edzésein. Emlékezhetünk, hogy még áprilisban Dárdai elzavarta a csapatnál kölcsönben szereplő Ivan Sunjicot az edzésről, amiért nem figyelt a szavaira. Erre az öltözőbe sétáló játékos előbb Bódog Tamás másodedző, majd maga Dárdai felé köpött a földre, amin utóbbi felhúzta magát, és trágár szavakat használva kiabált Sunjiccsal. Dárdai ezután komoly kritikákat kapott, de egy neves német sportpszichológus megvédte őt.

A Hertha legközelebb jövő vasárnap az Eintracht Braunschweig ellen lép pályára a bajnokságban hazai pályán, és nagy szüksége lenne a győzelemre.

Borítókép: Dárdai Pál elnéző volt az edzésen balhézó Hertha-játékosokkal (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.