Drazsics parádés egyéni alakításaival először nyert a Mezőkövesd

Három hét után folytatódott a labdarúgó NB I, a 7. forduló első mérkőzésén a Kecskemét a Mezőkövesdet fogadta. A vendégek szorult helyzetben érkeztek, hiszen eddig még nem nyertek meccset ebben az idényben, ám most sok helyzetet dolgoztak és hagytak ki. A második félidőben nyomott a hazai csapat, ám a vendégek Sztefan Drazsics két megindulásával és parádés góljával 2-0-ra győztek.

2023. 09. 22. 21:51
null
Kecskemét 20230922 labdarúgás NB1 NBI Kecskemét KTE - Mezőkövesd Foto Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KTE az NB II-ben játszott mérkőzéseit is beszámítva az előző idényben tizenhárom hónapos veretlenségi sorozatot épített ki saját pályáján, most, az új évad elején pedig három hazai győzelemmel áll. Akad azonban egy csapat, amely úgy tűnik, mumusnak számít Kecskeméten – mégpedig a Mezőkövesd, ugyanis éppen a matyóföldiek nyertek tavasszal 1-0-ra a Széktói Stadionban Dino Besirovic góljával, megszakítva a tekintélyt parancsoló veretlenségi sorozatot. Persze azóta mindkét klubnál nagyot fordult a világ: az emlékezetes gól szerzője már nincs Mezőkövesden, mert elfogadta a svéd AIK ajánlatát, s mint ahogy azt a csapat eddigi teljesítménye is mutatja, a hiánya kihat az eredményességre.

Kecskemét-Mezőkövesd
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

 

A Mezőkövesd egyedül a mezőnyben nyeretlenül várta ezt a fordulót, ennek megfelelően a tabella utolsó helyén állva érkezett Kecskemétre. Ennek megfelelően szemlátomást nem egy pontért érkezett, próbált minél veszélyesebben támadni, és ez hellyel-közzel sikerült is neki, az első félidőben a hazai kapu előtt alakultak ki nagyobb helyzetek, ám azok mind kimaradtak. És így volt ez a fordulást követően is, nem véletlen, hogy az 59. percben Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője egyszerre négyet is cserélt…

Ez azonban nem sikerült, mert a 63. percben Sztefan Drazsics kihasználta a harmadik ziccerét, igaz, némi hazai segítséggel. Egy kontra során a felezővonaltól ugrott ki, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, ott hosszan szöktette magát, ám a védő sután nyúlva a labdához elesett, így a kövesdi csatár szemben találta magát a kapuval, majd egy lövőcsel után hat méterről a jobb alsó sarokba lőtt – 0-1.

 

Rákapcsolt a Kecskemét, és óriási helyzeteket hagyott ki, többször is egyenlíthetett volna. Ám ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, a Mezőkövesd növelte az előnyét: a 78. percben Sztefan Drazsics a bal oldalon lódulhatott meg egy ellentámadás során, a tizenhatoson belül elfektette Leonit, majd becsapta Belényesit is,végül 7 méterröl a hálóba bombázott – 0-2. Drazsicsnak ez volt a hatodik gólja öt meccsen ebben az idényben, ami lenyűgöző mérleg. A hátralévő időben a KTE hiába iparkodott, Drazsicsnak akadt még egy helyzete, de szerelték, a VAR pedig nem látott tizenegyest, ami azt jelentette, hogy a Mezőkövesd megszerezte az első győzelmét.

NB I, 7. forduló

Péntek

Kecskemét – Mezőkövesd 0-2 (0-0), Kecskemét, 2587 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Drazsics (63., 78.)

Szombat

Puskás Akadémia–Paks 14.30
DVTK–DVSC 17.00
Újpest–MTK 19.30

Vasárnap

Fehérvár–ZTE 15.00
Ferencváros–Kisvárda 17.30. 

Borítókép: Sztefan Drazsics két parádés góljával nyert a Mezőkövesd (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.