Eldől a magát szégyellő Vidi-edző sorsa? A DVSC-ről Netflix-sorozat készülhetne?

Bemutatkozik a magyar élvonalban a Fradi élén Dejan Sztankovics, keleten Diósgyőr–Debrecen rangadót rendeznek, ami előtt a DVSC sportigazgatója a Netflixet emlegette, a fővárosban pedig Újpest–MTK derbire kerül sor az NB I 7. fordulójában. A hétvégén eldőlhet Bartosz Grzelak sorsa, akinek a mérlege tragikus a Fehérvár vezetőedzőjeként, hiszen az utolsó előtti, ZTE elleni meccsen egy esetleges újabb kínos kudarccal már nehéz lenne elszámolnia. Beharangozó.

2023. 09. 22. 14:41
GRZELAK, Bartosz; TURI Zoltán
Budapest, 2023. szeptember 16. Turi Zoltán, az ESMT (b) és Bartosz Grzelak a Mol Fehérvár FC vezetõedzõje (k) a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában játszott ESMTK - Fehérvár FC mérkõzésen az ESMTK Labdarúgó Stadionban 2023. szeptember 16-án. A Fehérvár FC egygólos vereséget szenvedett a harmadosztályú ESMTK vendégeként, így kiesett a harmadik fordulóban. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még csak a hetedik fordulóra kerül sor a labdarúgó NB I-ben, de két csapatnál is már a harmadik vezetőedző irányít a szezonban. A Fradi Sztanyiszlav vezetésével kezdte meg az évadot, igaz, az orosz edzőt még az NB I első fordulója előtt elküldték, miután a csapat váratlan vereséget szenvedett a feöreri Klaksvík ellen a Bajnokok Ligája selejezőjében. Csercseszov után Máté Csaba ideiglenesen irányított, majd érkezett a futballistaként BL-győztes Dejan Sztankovics, aki vasárnap a Kisvárda ellen debütál az NB I-ben. Az ellenfélnél ugyancsak új edzőt avatnak Mátyus János személyében, aki Milos Kruscsics és Gerliczki Máté után ül le a kisvárdai kispadra.

GRZELAK, Bartosz Piotr
Bartosz Grzelak talán utoljára irányíthatja a Fehérvár csapatát. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Könnyen lehet, hogy a hétvégén újabb edző kapja meg a felmondólevelét, legalábbis azt sokan nem értik, hogy a Fehérvár miért tart ki még mindig Bartosz Grzelak mellett. A svéd–lengyel edző tavasszal vette át az együttest, és az elődeit is alulmúlja: 17 meccsen mindössze háromszor nyert a csapattal, cserébe nyolcszor kikapott. A legutóbbi vereség kétségkívül a legkínosabb volt, múlt szombaton a Magya Kupa első fordulójában a harmadosztályú ESMTK ellen esett ki a Fehérvár.

– Szégyellnünk kell magunkat a teljesítményünk miatt, ez nem volt elég. Mostantól előre kell néznünk és a következő meccsre kell koncentrálnunk – nyilatkozta a megalázó fiaskó után Grzelak, akit valóban hagytak előre nézni és a következő meccsre koncentrálni a fehérvári vezetők, ugyanis a kupavereség után az edző maradt a helyén, a balhét egyelőre Juhász Roland sportigazgató vitte el, aki a hivatalosan meg nem erősített hírek szerint lemondott, és nem is marasztalták.

Mindezek fényében sorsokról döntő meccs lehet a Fehérvár–ZTE vasárnap, annál is inkább, hogy a zalaegerszegiek az utolsó előtti helyen állnak a tabellán. A zalaiak a legutóbbi négy bajnokijukat elveszítették, ott is meginoghat a kispad Boér Gábor alatt.

A Kecskemét edzője alázatosan készült fel

A mezőny egyetlen nyeretlen csapata ugyanakkor a Mezőkövesd, amely utolsóként utazik Kecskemétre a péntek esti nyitómeccsre. A kövesdiek szerezték a legkevesebb gólt is eddig, mindössze ötöt, minden az előző idény ezüstérmese mellett szól, de Szabó István vezetőedző szerint nehéz csata előtt állnak.

– Tisztában vagyok természetesen a tabellával, de nagy hiba lenne részünkről, ha csak az eddigi eredményei és helyezése alapján állnánk hozzá a Mezőkövesdhez – nyilatkozta a KTE edzője, aki azt is érzékeltette, mennyire alázatosan készült fel a mérkőzésre. – Nemhogy nem foglalkozunk tehát a tabellával, hanem a Soroksár elleni mérkőzés másnapján már személyesen mentem el Ajkára megnézni ellenfelünket a kupában.

Ha sztorit akar a Netflix, jöhetne forgatni Debrecenbe

Keleti rangadót rendeznek Diósgyőrben, ahová a Debrecen érkezik, amelynek sportigazgatója érdekes hasonlattal élt a klubhonlapon. – Ha megnézzük, hogy az előző szezonban honnan indultunk és hová jutottunk, egy izgalmas Netflix-sorozatot is lehetne forgatni belőle – jelentette ki Hayik Hovakimyan.

Valóban mélyről jött a Loki, Szrdjan Blagojevics vezetőedzőt épp egy évvel ezelőtt nevezte ki a klub, amely akkor a 10. helyen állt a bajnokságban. Aztán a szerb trénerrel végül bronzérmes lett a csapat, jelenleg pedig vezeti az NB I-et.

Az Újpest–MTK derbi a Fradi–Újpest után a második legnagyobb múltra visszatekintő rangadó az élvonalban, már a 224. egymás elleni találkozójuk következik. Az állás szoros, 85-ször nyert az MTK, 84-szer az Újpest, a két csapat ráadásul ugyanúgy 11 pontot gyűjtött eddig hat meccs alatt. Izgalmas rangadó várható.

NB I, 7. forduló:

Péntek:
Kecskemét–Mezőkövesd 20.00

Szombat:
Puskás Akadémia–Paks 14.30
DVTK–DVSC 17.00
Újpest–MTK 19.30

Vasárnap:
Fehérvár–ZTE 15.00
Ferencváros–Kisvárda 17.30

Borítókép: Bartosz Grzelak mérlege tragikus a Fehérvár élén, a ZTE elleni meccs vízválasztó lehet a karrierjében (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.