Görbicz Anita rekordját üldözi a friss győri szerzemény + videó

Emilie Hovden a kilencedik olyan győri játékos, aki legalább 13 gólt szerzett egy bajnoki mérkőzésen. A nyáron szerződtetett szélső a Vácot szomorította el a góljaival, szombaton a CSM Bukarest ellen is szükség lesz a jó formájára.

2023. 09. 22. 14:29
null
Gyõr 20230916 Nõi Kézilabda BL mérkõzés Gyõr - DVSC Fotó: Dömötör Csaba - Nemzeti Sport A képen: Emilie Hovden Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emilie Hovden 16 lövéséből 13 jutott szerdán a Vác kapujába. Legutóbb bő öt évvel ezelőtt fordult elő olyan, hogy egy ETO-játékos 13 gólt szerezzen NBI-es bajnokin. 2018. május 19-én Stine Oftedal zárt ugyanennyi találattal a Budaörs ellen idegenben, írja a győri klubhonlap.

A norvég szélső tökéletesen beilleszkedett a Győr csapatába. Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Oftedalt megelőzően 2011-ben egy Érddel játszott győri mérkőzésen Heidi Löke volt 13-szor eredményes 2011. december 29-én. Tizenhárom gólt rajtuk kívül magyar bajnoki találkozón Simona Spiridon, Tomori Zsuzsanna és Aurelia Bradeanu lőtt. Kulcsár Anita és Mátéfi Eszter még őket is túlszárnyalta 14-14 találattal.

Folytatódik a BL

A hétvégén a CSM Bukarest vendége lesz (tv: 16.00, Sport 1) a két forduló után még százszázalékos Győri Audi ETO. A románokat két volt győri, a kapus Laura Glauser és a beálló Crina Pintea is erősíti. A CSM legnagyobb ásza természetesen a nemzetközi élmezőny egyik legjobb átlövője, Cristina Neagu.
A két forduló után még pont nélkül álló tavalyi döntős, a Ferencváros a szlovén Krim Ljubljana ellen folytatja a szereplését. Jó hír a Fradinál, hogy felépült Szöllősi-Zácsik Szandra, akit minden bizonnyal bevet a szlovéniai találkozón Martin Albertsen vezetőedző.

Az abszolút rekorder az egy meccsen lőtt legtöbb gólok számában Görbicz Anita. A magyar bajnokságban idegenben, 2007. november 14-én a DVSC ellen 18-szor volt eredményes. A Bajnokok Ligájában 2007. november 10-én a Podravka Vegetával elleni győri csoportmérkőzésen 14-szer talált az ellenfél kapujába, valamint a Magyar Kupa elődöntőjében, 2006. március 31-én az FTC-nek is ugyanennyi gólt dobott. Görbicz Anita egyébként bajnokin 13-szor 2007. május 27-én egy idegenbeli, Ferencváros elleni derbin talált a hálóba.

Emilie Hovden a Vácott lőtt 13 góljával már 34 találatot jegyez az ETO-ban. Pedig még csak hat tétmérkőzést játszott.

 

Borítókép: Hovden gyorsan felvette a Bajnokok Ligája ritmusát (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A Vác elleni 13 Hovden-gól története:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.