A cserekapusa vezényelte a Veszprém feltámadását

Bizonytalan, időnként tanácstalan volt a Telekom Veszprém hazai pályán a Montpellier ellen, de a szünet után látványos játékkal fordított, és 33-31-re nyert a kellemes meglepetést nyújtó Montpellier ellen.

2023. 09. 21. 22:29
null
20230921 kézilabda Veszprém Montpellier Fotó: Dömötör Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sérült izlandi szélső, Bjarki Mar Elisson és a kapus, Nagy Benedek maradt ki ezúttal is a Telekom Veszprém keretéből a Montpellier elleni BL-csoportmérkőzésen. A magyar bajnok az első fordulóban a címvédő Magdeburg ellen nyert idegenben, a Montpellier hazai pályán kapott ki öt góllal a Barcelonától. 

Lukas Sandellre nagyon vigyáztak a franciák    Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Momir Ilics csapata gyengén kezdett, folyamatosan futott az eredmény után, elsősorban a támadó játék akadozott, a franciák tudatosan készültek a Remili-Fabregas játékkapcsolatra: a Veszprém két francia embere nem nagyon tudott kibontakozni. A Veszprém kicsit a saját szintje alatt teljesített, nem tudott mit kezdeni a vendégek nyitott védekezésével, és a Montpellier kapusa is sokat hozzá tette a csapata teljesítményéhez.

Koszorotov (pirosban) nem tudott kibontakozni           Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

 7-4-es vendégelőnyről visszajött, sőt, 10-9-nél vezetett, de után következett egy elhúzódó rövidzárlat, ekkor zsinórban öt gólt dobott a Montpellier, és megint meglépett 4 góllal. Kilenc percen keresztül nem tudott gólt dobni a Veszprém. Várható volt, hogy a franciák szervezett védekezése, a hatos fal és a nyitott állandó változtatásának feltöréséhez nem lesz elég az első harminc perc. 

Casado gólpassza látványos volt:

Nem volt kiemelkedő egyéni teljesítmény a Veszprém csapatjátékában, az első hét veszprémi gólt összesen hat ember hozta össze, és a folytatásban is egyenletesen oszlottak el a terhek. A kapusteljesítmény sem volt kielégítő, Rodrigo Corrales helyett Biosca érkezett a kapuba. 17-14-es vendégelőnynél 2-szer kétperces emberelőnybe került a Veszprém: Elderaa vezényelte a feltámadást. Majd megint ő faragott a hátrányból, hetven másodperc alatt duplázott az egyiptomi, rögtön szorosabb lett a meccs. 

Mínusz egynél ekkor nem került közelebb ellenfeléhez a Veszprém, két támadást elrontott, ezt lerohanásgóllal büntette a Montpellier. Ilics időkérése után Mahé jött be irányítani, Casado kapott pihenőt. Biosca két fontos ziccert védett, Vajlupau két gólt dobott, megint mínusz egye tornázta fel magát a Veszprém. Majd kiegyenlített. És bő negyedórával a vége előtt 9-9 után újra a vezetésért támadhatott. Emberelőnybe került, Remili pedig be is dobta a vezetést jelentő gólt. Majd Vajlupau hozzá tett még egyet az előnyhöz. 

Eldera volt a Veszprém egyik legjobb embere      Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Plusz kettőnél Remili elönzőzött néhány helyzetet, de ekkor még ez is belefért. Az első félidőben 13 gólt dobott a Veszprém, a másodikban bő negyedóra után járt 13-nál. Biosca hátul elkapta a fonalat. Remili aztán egy látványos cunderrel alakította 27-24-re az állást. Patrice Canayer időt kért, a Montpellier utolsó idejét, de a várt hét a hat elleni játék elmaradt a vendégektől. De ezen már semmi sem múlt, a Veszprém öt gólos előnyt szerzett az utolsó nyolc percre, és ezt magabiztosan őrizte a végéig. 

Momir Ilics csapata a bravúrokat bemutató második számú kapusa, Ignacio Biosca vezérletével, és a hosszabb kispadjának köszönhetően fordította meg a Montpellier elleni meccset, és 2 forduló után százszázalékos a BL-ben. A következő körben a dán GOG otthonában játszik a magyar bajnok.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Telekom Veszprém–Montpellier 33-31 (13-15) 

Borítókép: Remili nem az élete meccsét játszotta, de szerzett egy látványos cundergólt  (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.