Veszprémi erődemonstráció a Bajnokok Ligája-címvédő otthonában

A címvédő Magdeburg otthonában kezdte a Bajnokok Ligája-szezont a Telekom Veszprém. Momir Ilics csapata meggyőző játékkal 33-28-ra győzött. Legutóbb 2019-ben nyert Németországban BL-meccset a Veszprém, abban az évben döntőt játszott.

2023. 09. 14. 22:24
SC Magdeburg - Telek. Veszprem
SC Magdeburg-Telek. Veszprem Fotó: RONNY HARTMANN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő, Magdeburg ellen idegenben kezdte meg a szereplését a Bajnokok Ligájában a nyáron alaposan megerősödött Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata. A hazaiak meccsre nevezett keretében nem szerepelt a sérült izlandi irányító, Gisli Kristjansson. A Veszprém nem számított a sérülése utáni rehabilitációját töltő Bjarki Mar Elissonra és a kapus, Nagy Benedekre. 

Momir Ilics elégedetten szemlélhette az eseményeket                            Fotó: Nemzeti Sport /Szabó Miklós

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, Momir Ilics, a Veszprém edzője több variációs lehetőséget is kipróbált: Nedim Remili átlövőt és irányítót is játszott, Kentin Mahé a szélen kapott lehetőséget, a két alapértelmezett hármas védő a nyáron igazolt Ludovic Fabregas és Ligetvári Patrik volt. Fabregas és Remili összjátéka a francia válogatottban látottakat idézte, Agustin Casado irányító és lövő kedve is kiemelkedő volt. Ilics kedvére cserélhette, pihentette az embereit, a második sor, a beszálló csereemberek, például az orosz Koszorotov is kiemelkedően szálltak bele a meccsbe. 

Remili keze nem lassult tavaly óta:

A hazaiaknál Michael Damgaard, Omar Ingi Magnusson és Felix Claar igyekezett leginkább lépést tartani a veszprémiekkel, akik a félidő hajrájában alakítottak ki egy megnyugtató, három gólos előnyt.

Labda volt a plusz héthez, de nem ezen múlott

A folytatás sem tűnt különösebben körömrágósnak. Pedig az első pár percben felzárkózott mínusz egyre a címvédő, de a Veszprém nem jött zavarba. A 42. percben először ment el öt góllal a magyar bajnok, Gasper Marguc újabb hibátlan hetesének köszönhetően. Hátul Ignacio Biosca és Rodrigo Corrales is megbízhatóan teljesített, Ilics csapata kézben tartotta az irányítást, és néhány Remili, Fabregas összjátékkal teljesen összekuszálta a magdeburgi védelmet.  

Negyedórával a vége előtt a hét gólos előnyért támadt a Veszprém. Ez nem jött össze. Fogyott az előny, de így is simán kitartott a végéig, 33-28 lett a vége. Berúgta az ajtót a Veszprém a Bajnokok Ligájában. A magdeburgi élmények alapján egyértelmű, hogy az idei keretével, az első és a második sorával minden ellenfelével szemben esélyes lesz a BL-ben.

SC Magdeburg - Telek. Veszprem
Rodrigo Corrales remekül védett         Fotó: RONNY HARTMANN/AFP

Négy éve, 2019-es kölni Final Four óta nem nyert Bajnokok Ligája-mérkőzést Németországban a Telekom Veszprém, 2023-ban a BL-címvédő otthonában szakadt meg a sorozat.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Magdeburg–Telekom Veszprém 28-33 (18-21).

Borítókép: Pechmalbec és társai remekül védekeztek  (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.