Hatalmas magyar siker a Bajnokok Ligájában

Mindig üzenetértékű, amikor a vesztes csapatból választják az ítészek a mezőny legjobbját a kézilabda Bajnokok Ligájában. Szerda este Fazekas Gergő csapata, az Orlen Wisla Plock ugyan vereséget szenvedett a dán GOG ellen, mégis a hét lövésből öt gólt szerzett magyar válogatott irányító kapta az MVP-nek járó díjat.

2023. 09. 21. 13:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda este rendezték a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójának első játéknapját. A korábbi veszprémi edző és magyar szövetségi kapitány, Xavi Sabaté csapata, a lengyel Orlen Wisla Plock hazai pályán fogadta az előzetesen esélyesebbnek tartott dán GOG Gudme együttesét. A találkozót a dán csapat nyerte 30-25-re, egyebek mellett a 10 gólig jutó Morten Olsennek köszönhetően. A dán bombázó nem fogta vissza magát, de az elmúlt szezonban Szegeden játszó Alexander Blonz is bizonyított Plockban:

A Plock és a mezőny legjobbjának választott Fazekas Gergő hét lövésből öt gólt ért el. 

Fazekas mutatói a GOG ellen   Fotó: Twitter

A csapata mégis vereséget szenvedett, a Plock edzője, Sabaté a BL hivatalos honlapján értékelt. – Riválisunk győzelmének kulcsa Morten Olsen gólerős játéka volt, őt nem tudtuk megállítani, különösen a 2. félidőben adódtak gondjaink. Hatvan percig küzdöttünk, de a végén GOG volt a jobb, és megnyerte a meccset. Most arra koncentrálunk, hogy folytassuk a munkát, és kijavítsuk a hibáinkat. A hazai találkozón elvesztett pontokat valahol idegenben kell megpróbálnunk visszaszerezni – mondta Sabaté.

Fazekas csapata, a Plock két forduló után pont nélkül áll, az első körben Portóban szenvedett vereséget. A következő fordulóban a Montpellier otthonában folytatja a szereplését. Ma az első fordulóban remeklő Veszprém a Montpellier-t fogadja, a Szeged Kielben vendégszerepel.

Borítókép: Fazekas Gergő (kékben) a védekezésben is igyekezett segíteni (Fotó: Twitter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.