Európa esélytelen volt, súlyos vereséget szenvedett

Nem hozott drámai végjátékot az idei Laver-kupa. A lehető legkorábban, már a harmadik játéknap első meccsén eldőlt, hogy az Amerika-központú világválogatott megvédi címét, a Ben Shelton vezette együttes 13-2-re söpörte Európa csapatát.

2023. 09. 25. 8:32
Laver-kupa világválogatott
Fotó: Laver Cup/Ben Solomon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodszor alakult ennyire simán a Laver-kupa. 2021-ben Európa válogatottja aratott 14-1-es győzelmet, idén Vancouverben viszont a világválogatott nyerte meg a lehető leghamarabb, már a harmadik játéknap első meccsén a trófeát. a lelátóról figyelte az európai csapat vergődését, bár az eredmény várható volt, a John McEnroe dirigálta, Amerika-központú világválogatott érezhetően komolyabban vette idén az eseményt.

Roger Federer Rod Laver Laver-kupa
Két teniszlegenda egymás mellett: az ötletgazda, Roger Federer és a névadó, Rod Laver figyeli Európa nagy vereségét (Fotó: Getty Images/Jeff Vinnick)

Mindez már a csapatok összeállításán is meglátszott: a világranglista első öt helyezettje ugyan európai, de különböző okokból Novak Djokovics, Carlos Alcaraz, Danyiil Medvegyev, Holger Rune és Sztefanosz Cicipasz sem lépett pályára Vancouverben.

A hazai közönség nagy örömére viszont ott volt Félix Auger-Aliassime, s bár a kanadai sokkal gyengébb idényt fut, mint tavaly, egyesben és párosban is egy-egy győzelemmel hozzátette a magáét a világválogatott sikeréhez.

Gael Monfils elleni meccse újabb adalék volt, hogy melyik csapatnak fontosabb a győzelem: Auger-Aliassime amiatt reklamált, hogy francia ellenfele túl sokat húzza az időt a szervák között, mire az egyébként is nagy showman Monfils jelezte, hogy ő szórakozni jött, és fölöslegesnek tartja az efféle konfliktusokat.

A Laver-kupa lebonyolítását direkt úgy alakította ki Roger Federer és csapata, hogy mindenképpen maradjon esemény a harmadik napra: az első játéknapon egy, a másodikon kettő, a harmadikon három pontot ér minden győzelem.

A vasárnapi párosnál azonban tovább nem lehetett húzni az idei eseményt, Ben Sheltonnak pedig nagyon gyorsan le kellett tennie a telefont, mert párostársa, Frances Tiafoe nagy lendülettel érkezett ünnepelni. A végeredmény 13-2 lett, az európai csapat egyetlen győzelmét szombaton Casper Ruud aratta Tommy Paul ellen.

Borítókép: A névadó Rod Laver a győztes csapattal (Fotó: Laver Cup/Ben Solomon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.