Ezt a magyar öngólt most rossz volt nézni a Premier League-ben + videó

Kerkez Milos öngólt fejelt a Premier League hatodik fordulójában. A magyar válogatott balhátvéd csapata, a Bournemouth ezzel vesztette el az 1-0-s előnyét a Brighton & Hove Albion otthonában. Kerkez a tizenharmadik tinédzser a Premier League történetében, aki öngólt szerzett.

2023. 09. 24. 16:22
UEFA EURO 2024 qualification - Serbia vs Hungary
epa10847075 Hungary's Milos Kerkez (R) in action against Serbia's Milos Veljkovic (L) during the UEFA EURO 2024 qualification match between Serbia and Hungary in Belgrade, Serbia, 07 September 2023. EPA/ANDREJ CUKIC Fotó: EPA/Andrej Cukic
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap 15 órakor kezdődött a Brighton–Bournemouth meccs, amelyen a vendégek Dominic Solanke góljával már a 25. percben megszerezték a vezetést. Az első félidő hosszabbításában, a 47. percben azonban Kerkez Milos egy beadás után a saját kapujába csúsztatta a labdát, így a szünetben 1-1 volt az állás.

Kerkez öngólja itt tekinthető meg.

A statisztikákkal foglalkozó Opta szerint a 19 éves Kerkez a tizenharmadik tinédzser a Premier League történetében, aki öngólt vétett. Legutóbb ilyen 2020 novemberében fordult elő, amikor Bukayo Saka az Arsenal színeiben az Aston Villa ellen vette be a saját csapata kapuját.

A Bournemouth nem reagált jól a beszedett találatra, a második félidő legelején újabb gólt kapott, így a Brighton 2-1-re megfordította az állást, majd végül 3-1-re megnyerte a meccset.

A magyar válogatott alapembere, Kerkez Milos egyébként eddig csapata egyik legjobbja volt, meg is választották az elmúlt hónap emberének a Bournemouth szurkolói, és eddig az összes percet végigjátszotta a Permier League-ben, ahová a nyáron érkezett a holland AZ Alkmaar együtteséből.

Borítókép: Kerkez Milos öngólt szerzett a Premier League-ben (Fotó: EPA/Andrej Cukic)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.