Szoboszlai a pályán vágott vissza a nekirontó csehnek – megint nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik és Tomás Soucek visszavágójának is beillett a Liverpool–West Ham United meccs a Premier League hatodik fordulójában vasárnap délután. Két héttel ezelőtt a két futballista a magyar–cseh válogatott meccsen esett egymásnak, és az Anfield Roadon is megtalálták egymást a pályán. Lehetett volna a mai Soucek nagy napja is, de Szoboszlai örülhetett a végén – a Liverpool megint gyengén kezdett és megint nyert. Kerkez Milos öngólt vétett, ami után kikapott a Bournemouth.

2023. 09. 24. 17:04
English Premier League - Wolverhampton vs Liverpool
epa10864122 Dominik Szoboszlai of Liverpool applauds the fans after the English Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool FC in Wolverhampton, Britain, 16 September 2023. EPA/VINCE MIGNOTT EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: VINCE MIGNOTT
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik a csütörtöki, linzi Európa-liga-csoportmeccs után visszakerült a Liverpool kezdőcsapatába a West Ham elleni bajnokin. A meccs elején azonban Tomás Soucek volt az egyik főszereplő. A cseh középpályás két hete a Puskás Arénában csúnyán odalépett a már földön fekvő magyar sztárnak, amit Szoboszlai nem hagyott szó nélkül, azonnal felpattant és ellenfele arcába üvöltött.

UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC
Jürgen Klopp újra végig a pályán számolt Szoboszlai Dominikkal. Fotó: Szilágyi Anna

Most a Premier League-ben találkoztak újra, és Soucek a hatodik percben kis híján megszerezte a vezetést a West Hamnek. Antonio három liverpoolit játszott át, majd a beadása után a cseh jól fejelte kapura a labdát, ám Alisson óriási bravúrral védett.

Mondhatni, idénybeli szokásához híven gyengén kezdett a Liverpool, a WHU a nyolcadik percben újabb gólt szerezhetett volna, ezúttal Soucek adott be és Antonio fejelt üresen, de nem találta el a kaput nagy helyzetben. A Liverpool a legutóbbi öt meccséből négyet is úgy nyert meg, hogy hátrányból fordított.

Szoboszlai vs. Soucek a válogatottban:

A gyenge kezdés most is megvolt, a hátrányba kerülést viszont elkerülte Jürgen Klopp együttese, a 15. percben egy gyors kontra végén Mohamed Szalah harcolt ki tizenegyest, majd a sértett jogán be is lőtte azt – 1-0.

A 42. percben kiegyenlített a West Ham, Bowen–Antonio–Coufal–Bowen volt a labda útja, a végén utóbbi fejelt Alisson kapujába –1-1. Pár perccel később máris visszaszerezte volna az előnyt a Liverpool, Szoboszlai adott mesteri passzt Curtis Jonesnak, aki a kapuba lőtt, de hajszálnyit lesen volt, így nem adták meg a találatot a VAR-vizsgálat ellenére sem.

A félidei 1-1 után a Liverpool Darwin Núnez révén szerezhette volna meg újra a vezetést, de a kolumbiai csatár nagy helyzetben hibázott. Ami késett, nem múlt, a 60. percben Alexis Mac Allister szép indítása után Núnez ezúttal már nem rontott – 2-1. A végeredményt a 84. percben a csereként beállt Diogo Jota állította be Robertson szöglete és Van Dijk lefejelt labdája után a kapuba lőve – 3-1.

Szoboszlai a hatodik angol bajnokiját is az elejétől végigjátszotta, szép passzokat adott, sokat dolgozott, olykor finom megoldásokkal, egy sarkazással is jelentkezett, és ha kellett, keményen beleállt a páharcokba, így tett egyszer régi ismerőse, Soucek ellen is.

A Liverpool középpályáján ezúttal nem Szoboszlai, hanem Mac Allister játszott mélyebben, a magyar középpályás így közelebb futballozott az ellenfél kapujához. Így is működött a játék, főleg a szünet után.

Kerkez Milos öngólja után kikapott a Bournemouth

A Bournemouth Dominic Solanke góljával már a 25. percben megszerezte a vezetést a Brighton & Hove Albion otthonában, ám Kerkez Milos az első félidő hosszabbításában, a 47. percben egy beadás után a saját kapujába csúsztatta a labdát, így a szünetben 1-1 volt az állás. A Bournemouth nem reagált jól a beszedett találatra, a második félidő legelején újabb gólt kapott, a Brighton pedig végül 3-1-re győzött. Hibája ellenére Kerkez végig a pályán maradt, így Szoboszlaihoz hasonlóan ő sem hagyott ki még egy percet sem ebben a Premier League-idényben.

A londoni derbin is született egy öngól, az Arsenal Cristian Romero hibája után szerezte meg a vezetést a Tottenham ellen, de nem tudta megnyerni a rangadót, mivel Szong Hungmin kétszer is kiegyenlített, a dél-koreai támadó csapata öngólja után Bukayo Saka találatára is válaszolt.

Győzelmének köszönhetően a Liverpool hat forduló után második a tabellán, kétpontos hátránnyal követi a 100 százalékos Manchester Cityt. A Bournemouth a 17. helyen áll.

Premier League, 6. forduló:
Arsenal–Tottenham Hotspur 2-2
Brighton–Bournemouth 3-1
Chelsea–Aston Villa 0-1
Liverpool–West Ham United 3-1

Később:
Sheffield United–Newcastle United 17.30

Korábban játszották:
Burnley–Manchester United 0-1
Brentford–Everton 1-3
Manchester City–Nottingham Forest 2-0
Crystal Palace–Fulham 0-0
Luton–Wolverhampton Wanderers 1-1

Borítókép: Szoboszlai Dominik újra végig a pályán volt a Liverpoolban (Fotó: EPA/Vince Mignott)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.