Győztes mérkőzésen tért vissza a Manchester United gyűlölt játékosa

Kezd egyenesbe jönni a Manchester United. A hét végén a Burnley otthonában aratott 1-0-s győzelem után a Ligakupában magabiztosan, 3-0-ra múlta felül a Crystal Palace-t. Erik ten Haag az idényben először szavazott bizalmat a kikezdett Harry Maguire-nek, Jadon Sanchóról viszont továbbra sem hajlandó beszélni. A Manchester United a következő hat meccséből ötöt is otthon játszik.

2023. 09. 27. 7:31
Harry Maguire, Manchester United
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ligakupa a Premier League és az FA-kupa után mégis csak a harmadik számú angol sorozat. Erik ten Hag hét helyen változtatta meg a kezdőcsapatot a hét végén a Burnley ellen aratott 1-0-s sikerhez képest. Csupán Onana, Varane, és Mount kezdett a Crystal Palace ellen. Sokan lehetőséget kaptak, többek között a kikezdett, sőt már-már gyűlölt középhátvéd, egyben korábbi csapatkapitány Harry Maguire, akit már az édesanyja vett védelmébe, miután az angol válogatottban is ellene fordultak a drukkerek. Az angolok hiába nyertek 3-1-re Skócia ellen, Maguire minden labdaérintését fütty kísérte, ami után Gareth Southgate, a válogatott szövetségi kapitánya kiakadt, az édesanyja pedig közleményt adott ki, mondván, ez már tényleg sok. Nos, Maguire a Crystal Palace ellen kifogástalanul játszott.

Erik Ten Haag, Maguire, Manchester United
Erik ten Haag, a Manchester United mestere a sima győzelem ellenére szigorúan értékelt a meccs után

Így állt fel a Manchester United: Onana – Dalot, Varane (Evans 60), Maguire, Amrabat (Gore 60) – Casemiro, Mount (Lindelof 46) – Hannibal (Van de Beek 71), Pellistri, Garnacho – Martial (Hojlund 75).

Maguire-t ezúttal nem találta meg a közönség, amit ő meg is köszönt a mérkőzés után.

 

Maguire helyett akadt másik célpont

Így is talált célpontot magának az Old Trafford közönsége, Dean Henderson minden labdaérintését fütty kísérte. Henderson a nyáron igazolt a Unitedtől a fővárosba, amit annak ellenére nem bocsátanak meg neki a United szurkolói, hogy az elmúlt években is rendre kölcsönadták, mert nem fért be. Szegény Henderson ráadásul megsérült, már a 19. percben.

Garnacho már a 25. percben vezetést szerzett, amit szeretett volna méltóképpen megünnepelni, ám a közönség visszafogott lelkesedést mutatott...

A drukkerek nyilván nem felejtették el, hogy az argentin szélső az idény elején kezdő volt, de nem nyújtott éppenséggel meggyőző teljesítményt. Ezt mondta Ten Haag is a találkozó után, hozzátéve azért, hogy Garnacho képes veszélyt okozni.

Casemiro a 27., a visszatérő Martial az 55. percben talált be, így lett 3-0 a végeredmény. Ten Haag egy fiatalnak, Dan Gore-nak így éppen a születésnapján adhatott lehetőség a debütálásra.

Erik ten Haag: Senki sem kapja ajándékba a lehetőséget

– Ez nagyszerű meglepetés neki, de persze a játéklehetőséget senki sem kapja ajándékba, azt ki kell érdemelni. Ugyanez vonatkozik mindegyik fiatal játékosra, Hannibalra, Pellistrire és Garnachóra. Nagyon kritikusak vagyunk, minden nap az edzéseken is jól kell teljesíteniük – mondta szigorúan Erik ten Haag, de a nem csupán a keretből, hanem immár az étkezőből is kitiltott Jadon Sanchóról még csak beszélni sem volt hajlandó.

A Manchester United a következő hetekben végre egyenesbe kerülhet, hiszen hat meccsből ötöt is hazai pályán játszik.

 

Borítókép: Harry Maguire elszántan játszott és bizonyított (Forrás: X)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.