Folyamatosan borsot törnek a Fradi orra alá, ma ismét megtehetik

Négy csapat lép ma este pályára az NB I-ben, ezekből háromnak van esélye arra, hogy a nap végén a magyar bajnokság új listavezetőjének mondhassa magát. Az első két fordulóból pótolt mérkőzések egyikén a címvédő Ferencváros előző idénybeli legfőbb kihívójának, a Kecskemétnek próbálhat meg visszavágni a korábbi vereségekért, míg a Debrecen a Paksnál vendégeskedik.

2023. 09. 27. 4:47
STANKOVICs, Dejan; PESICs, Alekszandar, Fradi
Budapest, 2023. szeptember 20. Dejan Stankovic, a Ferencváros új, szerb vezetõedzõje (j) és játékosa, Aleksandar Pesic a labdarúgócsapat edzésén a népligeti FTC-MVM Sportközpontban 2023. szeptember 20-án. A magyar bajnok másnap a szerb Cukaricki együttesét fogadja a Konferencia-liga csoportmérkõzésén. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kecskemét tavaly újoncként valósággal berobbant az NB I-be. Meglepetésre a lila-fehérek idény eleji jó formája a szezon végéig kitartott, és bár igazán megszorongatni nem tudták a későbbi bajnok Ferencvárost, ezüstérmesek lettek. Az útjuk során ráadásul sok bosszúságot okoztak a Fradinak, amely egy döntetlen mellett két meccset bukott el a Kecskeméttel szemben.

BOGDÁN Ádám; VÁGÓ Levente; SAGAL, Ángelo Fradi Kecskemét
A kecskeméti játékosok az előző idényben sok bosszúságot okoztak a Fradinak. Fotó: MTI/Bús Csaba

Szabó István csapata az idényben eddig nem a tavalyi arcát mutatta, három győzelemmel és három vereséggel a tabella nyolcadik helyén szerénykedik, legutóbb ráadásul hazai pályán 2-0-ra kapott ki az addig nyeretlen Mezőkövesdtől. A Kecskemétnek tehát ismét elkelne a jó eredmény a Ferencváros ellen, amely Dejan Sztankovics kinevezése óta az eddigi összes meccsét megnyerte.

– Becsülettel fel fogunk készülni, és nem feltartott kézzel szeretnénk az FTC ellen sem pályára lépni – ígérte Szabó István vezetőedző a Kecskemét honlapjának adott interjújában. – Nehéz feladat vár ránk, hiszen egy új edző új elképzelésekkel érkezik, akkor is, ha a keret nem változott. Ilyenkor a rotálás is jellemző a Ferencvárosra, hiszen tele van kitűnő játékossal. 

Ebben az időszakban szinte képtelenség megtippelni, milyen összeállításban lép pályára. Az egyértelmű, hogy a Fradi hazai pályán nyerni szeretne, magasan futballoznak, agresszívak, sok helyzetet alakítanak ki. A Kisvárda ellen ugyan csak 1-0-ra nyert, de harmincnál is több kapura lövés, rengeteg pontrúgás jellemezte a játékát. Fel kell tehát kötnünk azt a bizonyos fehérneműt.

Sztankovics szerint csapatát motiválhatja, hogy megtörje a Kecskemét elleni nyeretlen sorozatát. – Ez egy jó kihívás nekünk, hiszen tudom, hogy a Ferencváros az előző idényben háromból egyszer sem tudta legyőzni a Kecskemétet. Ez megfelelő motivációt adhat nekünk a szerdai meccsre. Van néhány sérültünk, akikre nem számíthatok, de bő, erős keretünk van. Hiszek a csapat erejében, a bennünk lakozó erőt kell megmutatnunk szerda este a pályán is. Napról napra keményebben kell dolgoznunk azért, hogy elérjük a céljainkat – szögezte le az FTC mestere.

A Fradi győzelem esetén annak ellenére is a tabella élére ugorhat, hogy a main kívül is van még egy elmaradt meccse, amit decemberben pótolnak majd Mezőkövesden. Ha a címvédő pontokat veszít, a másik pótolt mérkőzés küzdő felei közül kerülhet ki az MTK utáni új listavezető. A Debrecennek ehhez elég nyernie Pakson, a tolnaiaknak pedig legalább három góllal kellene győznie az átmeneti elsőséghez.

NB I, szerdai program: 

Paks–Debrecen 17.45
Ferencváros–Kecskemét 20.00

Az M4 Sport mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

Borítókép: Alekszandar Pesics (balra) és Dejan Sztankovics a Ferencváros edzésén (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.