A Bayernt tűzijátékkal fogadták, de súlyos árat fizetett + videó

A Bayern München könnyed 4-0-s győzelemmel lépett túl a harmadosztályú Preussen Münsteren a Német Kupában. A hangulatos meccsen súlyos árat fizetett a győzelemért a Bayern, eltört Serge Gnabry bal karja. Az RB Leipzig szerda este a Wehen vendége lesz, az előzetes hírek szerint ezen a meccsen tér vissza Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa.

2023. 09. 27. 8:44
Serge Gnabry, Bayern München
Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München fejedelmi, a város múltjához illő fogadtatásban részesült Münsterben. A Preussen Münster a Bundesliga egyik alapítócsapata, de az első idény óta egyszer sem szerepelt az első osztályban, jelenleg a harmadosztályban küzd. Münster persze elsősorban nem a labdarúgásáról híres. Püspöki székhely és egyetemi város, anno 1648-ban Münsterben kötötték meg a harmincéves háborút lezáró vesztfáliai békét. A Bayern München látogatása persze itt is nagy esemény, amit a drukkerek látványos fogadtatással igyekeztek emlékezetessé tenni.

A helyi csapat játékosai nem tudtak felnőni a feladathoz, a Bayern több kulcsjátékosa, így mindenekelőtt nélkül is magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott, Choupo-Moting, Laimer, Kratzig és Tel volt a négy gólszerző. Ha már a hazai játékosoknak nem sikerült, a hazai drukkerek igyekeztek megnehezíteni a müncheniek dolgát, teniszlabdákat hajigáltak a játéktérre...

Münster, Bayern München
Alphonso Davies is besegített a teniszlabdák összegyűjtésében. Forrás: X

A Bayern komoly veszteséget is elkönyvelhet, Serge Gnabry bal karja eltört, így a csatárra többhetes kihagyás vár.

Szerdán szintén csupán egy mérkőzést játszanak a Német Kupában, ám nekünk annál fontosabbat. Az RB Leipzig az amatőr ligában szereplő Wehen Wiesbaden vendégeként lép pályára, várhatóan ezen a meccsen tér vissza Gulácsi Péter.

 

Borítókép: Serge Gnabry állapotát vizsgálja Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.