Sokba került a Barcelonának Ter Stegen két kapushibája + videó

Lehetőséget kínál üldözőinek a Barcelona, ugyanis a La Liga hétközi, hetedik fordulójában kedd este nem tudott nyerni, 2-2-es döntetlen játszott a Mallorca vendégeként. A világ egyik legjobb kapusának tartott Marc-André ter Stegen bizony mindkét hazai találat előtt hibázott. A Real Madrid ma fogadja a Las Palmast, és visszaveheti az első helyet a Barcelonától.

2023. 09. 27. 8:06
Marc-André ter Stegen, Barcelona
Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona ezúttal nem tudta megcsinálni azt a bravúrt, mint szombaton. A Barca a La Liga 6. fordulójában úgy fordított 0-2-ről 3-2-re a Celta Vigo ellen, hogy mindhárom gólját a 80. perc után szerezte. A Mallorca ellen sikerült kétszer is egyenlíteni, de a győzelmet megszerezni már nem. A 2-2-es döntetlen bizony Ter Stegen lelkén szárad, aki mindkét hazai gólnál hibázott.

Marc-André ter Stegen, Barcelona, La Liga
helye biztos a Barcelonában. Forrás: X

Ter Stegen előbb pontatlanul passzolt, majd fölöslegesen jött ki a kapujából, a Mallorca mindkét lehetőségből gólt szerzett (lásd lejjebb a videókat). Az első gól után Raphinha egyenlített mesteri egyéni alakításból, majd Fermín López, aki – csakúgy, mint Lewandowski és a 16 esztendős Lamine Yamal – csupán a szünetben, csereként állt be.

– Konkrét hibákat követtünk el, jobban kell koncentrálnunk. Ezen kell javítanunk. Szerintem ez a gyenge pontunk. A helyzeteink alapján győzhettünk volna, de a Mallorca ellen kirívó hibákat követtünk el – Xavi, a Barcelona vezetőedzője ugyan nem nevesítette Ter Stegent a találkozó után, de ezúttal elsősorban nyilván rá célzott.

 

 

A Real megelőzheti a Barcelonát

A Barcelona a döntetlennel is vezeti a La Liga tabelláját, de szerdán a Girona és a Real Madrid is megelőzheti, utóbbi a Las Palmast fogadja, immár a felépült Viníciusszal a soraiban.

La Liga, 7. forduló: Mallorca–Barcelona 2–2 (Muriqi 8., Prats 45+3., ill. Raphinha 41., F. López 75.).
Az élcsoport: 1. Barcelona 16 pont/7 mérkőzés, 2. Girona 16/6, 3. Real Madrid 15/6, 4. Athletic Bilbao 13/6, 5. Atlético Madrid 10/5.

 

Borítókép: Marc-André ter Stegen a Mallorca ellen kivételesen bizonytalan volt (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.