Vinícius kellemes meglepetése a Real Madrid híveinek

Vinícius két héttel hamarabb felépült combizom-sérüléséből, mint ahogy azt prognosztizálták. A Real Madrid brazil szélsője még a spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga 3. fordulójában, a Celta Vigo elleni meccs elején kért cserét. Készen állok – posztolta a közösségi médiában Vinícius hétfő este.

2023. 09. 26. 10:13
Vinícius, Real Madrid
Forrás: Facebook/Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furcsán oldódott meg a Vinícius elleni sorozatos rasszista inzultus a La Ligában: a brazil játékos augusztus végén megsérült, így lekerült az ellenfelek szurkolóinak céltáblájáról. A szélvész gyors szélső a harmadik fordulóban, a Celta Vigo elleni mérkőzésen már a 18. percben cserét kért (Joselu váltotta amúgy). 

Vinícius, sérülés, Real Madrid
Vinícius a Celta Vigo–Real Madrid mérkőzésen sérült meg (Fotó: Getty Images)

Ancelotti nem kertelt: hiányzik Vinícius

A Real Madrid heteken át nélküle is vette az akadályokat, megnyerte az első öt meccsét a La Ligában, s ha csupán a hosszabbításban találatával 1-0-ra, de a Bajnokok Ligája rajtján az Union Berlin is kapitulált a Bernabeu-stadionban. Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője ennek ellenére valahányszor csak megkérdezték tőle, elmondta, hogyne hiányozna Vinícius, a világ egyik legjobb játékosát még a Real sem tudja pótolni. S vasárnap jött is az első pofon, a La Liga 6. fordulójában a Real Madrid 3-1-re kikapott az Atlético Madrid otthonában. Részben azért, mert a reményekkel szemben Vinícius akkor mégsem vállalta a játékot, helyesebben nem engedték játszani. Maga Ancelotti is úgy fogalmazott, ha csak egy százaléknyi veszéllyel jár a szereplése, akkor Vinícius nem játszik.

Ám már a vereség másnapján Vinícius igyekezett javítani a madridiak kedélyállapotát, az X-oldalán kürtölte világgá, hogy felépült, most már tényleg készen áll a játékra.

Vinícius rácáfolt az orvosokra

A bejelentés azért meglepő, mert a sérülés után a Real Madrid a honlapján augusztus 28-án azt közölte, Vinícius felépülése hat hetet vesz igénybe. Nos, négy hét telt el csupán azóta, de a 23 éves brazil klasszis máris makkegészséges.

A Real Madrid a Facebook-oldalára egy videót is feltöltött, ami ugyancsak arról árulkodik, hogy Vinícius tökéletes állapotban van, a társakkal együtt készül a következő feladatra. A La Ligában is lesz hétközi forduló, a Real Madris szerdán este héttől a Las Palmast fogadja.

Borítókép: Vinícius a Real Madrid edzésén (Forrás: Facebook/Real Madrid)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.