Sztankovics ismerete nem jelent előnyt a rejtélyes Fradi ellen

Igor Matics, a Csukaricski vezetőedzője szerint egyértelműen a Ferencváros az esélyes a Konferencialiga első fordulójában. A rutintalan szerb szakember nem tartja előnynek a meccs előtt, hogy ismeri honfitársa, Dejan Sztankovics korábbi munkásságát.

2023. 09. 21. 11:06
Igor Matics
Konferencialiga - A Csukaricski edzése Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre mindenki csak találgatja, hogy milyen játékra lesz képes a Ferencváros Dejan Sztankovics irányításával. A szerb szakember egy tétmeccset ugyan már vívott a Fradi kispadján, de a negyedosztályú Nagyecsed elleni kupatalálkozó aligha tekinthető mérvadónak. A Csukaricski elleni Konferencialiga-csoportmeccs már sokkal inkább az lesz. A szerb ellenfél jól ismerheti a Fradi új edzőjének munkásságát, de Igor Matics, a vendégek mestere szerint ez nem jelent előnyt csapata számára.

Dejan Sztankovics Fradi
Sztankovics továbbra is jól bánik a labdával, de a Fradi sikeréért már a kispadról dolgozik (Fotó: Origó/Ladóczki Balázs)

– Egyáltalán nem tudjuk, hogyan játszik Sztankovics irányítása alatt a Ferencváros, hiszen egyetlen kupamérkőzésük volt eddig, alacsonyabb osztályú csapat ellen – szögezte le Matics, aki szintén nem régóta irányítja a Csukaricskit, augusztusban nevezték ki a kispadra. Maticsnak ez az első megbízása vezetőedzőként, korábban a Csukaricskinél és a szerb szövetségnél is az utánpótlásban dolgozott. Ez egyben azt is jelenti, hogy ő maga vezetőedzőként még nem csapott össze Sztankoviccsal.

Sztankovics maga is rejtélyes volt, a Varga vagy Pesics kérdésre kilátásba helyezte, hogy akár mindkét középcsatárát pályára küldheti a Kl-nyitányon.

Matics hangsúlyozta: a Ferencváros az esélyes, amely szerinte az egyik legjobb csapat a térségben. Saját csapatától bátor játékot vár a pályán a vendégek szakvezetője.

A Fradi jegyeket árul

A Ferencváros a mérkőzés napján hivatalos honlapján jelezte, hogy a szurkolók még lecsaphatnak az utolsó jegyekre. A klub korábban a három Kl-meccsre szóló bérletet árulta.

A Ferencváros a folytatásban a tavalyi döntős olasz Fiorentina és a belga Genk ellen is pályára lép a Konferencialiga csoportkörében.

Konferencialiga, F csoport, 1. forduló

Ferencváros–Csukaricski 18.45 (tv.: M4 Sport)
Genk–Fiorentina 18.45

Borítókép: Igor Matics vezeti a Csukaricskit története első európai főtáblás meccsén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.