A forduló rangadója kijózanító kiütéssel végződött + videó

Az NFL-alapszakasz 5. fordulójának rangadója nem a várt izgalmakat hozta. A San Francisco 49ers simán, 42-10-re nyert a Dallas Cowboys ellen, s továbbra is veretlen a 2023-as idényben. A 49ers a tavalyi szezont is figyelembe véve zsinórban tizenötödik alapszakaszmeccsét nyerte meg, amivel beállította a franchise-rekordot.

2023. 10. 09. 9:39
Dallas Cowboys v San Francisco 49ers
SANTA CLARA, CALIFORNIA - OCTOBER 08: Dak Prescott #4 of the Dallas Cowboys looks to pass during the fourth quarter against the San Francisco 49ers at Levi's Stadium on October 08, 2023 in Santa Clara, California. Ezra Shaw/Getty Images/AFP (Photo by EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images/AFP/EZRA SHAW
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NFL-ben számos párosításnak, leginkább a csoportrangadóknak sokszor különleges hagyományai vannak. Ha azonban a divízión kívül párosításokat nézzük, a ligatörténelemnek adott különleges meccseivel kiemelkedik a San Francisco 49ers és a Dallas Cowboys rivalizálása. Az öt-öt Super Bowl-sikerrel rendelkező két csapat a rájátszásban kilencszer játszott egymás ellen, ez rekord, s a 2023-as idény előtt ismét mindkettőt a végső sikerre is esélyesnek tartották. Az alapszakasz ötödik fordulójában azonban ezt a várakozást csak a San Francisco 49ers támasztotta alá játékával, amely 42-10-re kiütötte a Dallas Cowboyst.

Dallas Cowboys v San Francisco 49ers George Kittle rangadó NFL kiütés
George Kittle volt a kiütéssel zárult rangadó egyik pozitív hőse (Fotó:  Getty Images/AFP/Ezra Shaw)

A tavalyi draft utolsó kiválasztottja, Brock Purdy idén már vitathatatlanul a San Francisco kezdőirányítója, s továbbra is csak egyetlen NFL-meccset veszített el karrierje során kezdőként, a tavalyi NFC-döntőt, amelyen megsérült. Purdy a Dallas ellen is meggyőzően játszott, 252 yardot és 4 touchdownt passzolt, utóbbiak közül hármat George Kittle kapott el.

A 49ers továbbra is veretlen idén, a tavalyi idény végét is számolva tizenötös győzelmi szériánál tart az alapszakaszban, amellyel beállította a csapat történetének leghosszabb sorozatát. Pedig volt olyan időszak, amikor a Joe Montana és Jerry Rice nevével fémjelzett 49ers vitathatatlanul a liga legjobbja volt.

A Dallas irányítója, Dak Prescott Purdyvel ellentétben nem tudott segíteni a csapatán, s amikor kockáztatni próbált, abból is rosszul jött ki a csapata, a harmadik negyed végén és a negyedik játékrész elején öt passzon belül háromszor is eladta a labdát. A Cowboysnak a súlyos vereség ellenére pozitív a mérlege, a 3-2-es mutatónál a 49ers elleni játék sokkal rosszabb képet mutatott. 

– Két hete az Arizona elleni vereséget kijózanítónak neveztem. De most már ez a legkijózanítóbb pofon, amit meccsen kaptam – mondta Prescott.

A 49ers mellett a Cowboys csoportriválisa, a Philadelphia Eagles is megőrizte hibátlan mutatóját, a tavalyi döntős a két évvel ezelőtti bajnok Los Angeles Rams ellen nyert, amelyben elhúzódó sérülése után jó játékkal tért vissza a megnyert Super Bowl legjobbjának választott Cooper Kupp.

NFL, alapszakasz, 5. forduló

Washington Commanders–Chicago Bears 20-40
Buffalo Bills–Jacksonville Jaguars 20-25
Atlanta Falcons–Houston Texans 21-19
Detroit Lions–Carolina Panthers 42-24
Indianapolis Colts–Tennessee Titans 23-16
Miami Dolphins–New York Giants 31-16
New England Patriots–New Orleans Saints 0-34
Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 17-10
Arizona Cardinals–Cincinnati Bengals 20-34
Los Angeles Rams–Philadelphia Eagles 14-23
Denver Broncos–New York Jets 21-31
Minnesota Vikings–Kansas City Chiefs 20-27
San Francisco 49ers–Dallas Cowboys 42-10
Las Vegas Raiders–Green Bay Packers kedd 2.15 (tv: Aréna 4)

Borítókép: Dak Prescott sem játszott jól, a Dallas simán kikapott (Fotó: Getty Images/AFP/Ezra Shaw)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.